گروه صنایع معدنی فولاد
 
در سومين جلسه كميته راهبردي همايش صنعت فولاد ايران تاكيد شد
حضور حداكثري خصوصي ها در زنجيره فولاد
گروه صنایع معدنی >فولاد - سومين نشست از سلسله جلسات کميته راهبردي همايش صنعت فولاد و معدن ايران با نگاهي به بازار در حالي برگزار شد که علاوه بر توجه به بازار فولاد توسعه پايدار و متوازن، بازنگري در سند چشم انداز صنعت فولاد کشور نيز مورد تاکيد قرار گرفت. کارشناسان معتقدند با تکيه بر مزيت ها، شرايط منطقه و حضور حداکثري بخش خصوصي در پروژه هاي فولادي بايد چشم انداز اين صنعت را مورد بازنگري قرار داد.
به گزارش ماین نیوز، در سومين جلسه کميته راهبردي مصطفي موذن زاده مشاور معاون اول رئيس جمهور؛ حسين هاشمي استاندار تهران؛ جعفر سرقيني، معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ مهدي کرباسيان، معاون وزير و رئيس هيات عامل ايميدرو؛ بهرام سبحاني مديرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ محمدمهدي بهکيش دبيرکل کميته ايراني اتاق بازرگاني بين الملل؛ رضا اشرف سمناني مشاور شرکت ميدکو؛ مسعود ابکا مديرعامل سابق ذوب آهن اصفهان؛ حسين عبدي زاده رئيس دانشکده مهندسي متالورژي و مواد دانشگاه تهران؛ رسول خليفه سلطان دبير انجمن توليدکنندگان فولاد ايران؛ قدير قيافه، رئيس انجمن توليدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ايران؛ عليرضا بختياري مديرمسوول روزنامه «دنياي اقتصاد» و محسن پروان دبير همايش حضور داشتند.

در اين جلسه مقرر شد تا گزارش بررسي وضعيت حال حاضر صنعت فولاد و آينده پيش رو توسط شرکت مهندسين مشاور فولاد تکنيک (مشاور همايش) ارائه شود تا اين گزارش و بحث پيرامون آن زمينه اي براي تدوين سند چشم انداز صنعت فولاد ايران باشد. در همين راستا مصطفي موذن زاده سند چشم انداز را در حوزه سياست گذاري در صنعت فولاد دانست و بر نقش وزارتخانه در اين رابطه تاکيد کرد.

وي در اين رابطه افزود: تبيين استراتژي در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است و مشاور و کارشناسان تنها مي توانند نظر مشورتي ارائه کنند در حالي که سياست گذاري کلان به عهده نهادهاي دولتي است.

در ادامه حسين هاشمي با بيان اينکه وزارت صنعت، معدن و تجارت کار سختي را پيش رو دارد، اظهار کرد: بايد جهت حرکت وزارت صنعت، معدن و تجارت در صنعت فولاد شفاف و نگاه مسوولان نسبت به آينده صنعت فولاد مشخص شود. از سوي ديگر، با توجه به اينکه تدوين برنامه ششم توسعه را در پيش داريم بايد به گونه اي عمل کنيم که چشم انداز صنعت فولاد با سياست هاي برنامه ششم منطبق باشد. و همايش چشم انداز صنعت فولاد فرصت مناسبي براي جمع بندي نظرات بخشهاي مختلف به منظور خط دهي به تدوين برنامه ششم است.

همچنين رسول خليفه سلطان اعلام کرد در گزارش سند چشم انداز بايد از مشاور بخواهيم پيشنهادي را مطرح کند که در همايش مورد بحث و بررسي قرار گيرد. رضا اشرف سمناني در اين نشست با بيان اينکه تدوين سياست ها و استراتژي صنعت فولاد کار مشاور نيست، گفت: در حال حاضر توسعه صنعت فولاد نيازمند زيربناهايي است که امکان رسيدن به ظرفيت 55 ميليون تن در افق 1404 را فراهم نمي کند.

وي با بيان اينکه بايد دستگاه سياست گذار در اين صنعت زيربناهايي چون برق، گاز، آب، حمل و نقل و... تحليل کرده و بعد استراتژي توسعه را تدوين کند، اظهار کرد: در طرح جامع فولاد که در سال 71 تدوين شده بود، اولين موضوعي که مطرح شد توازن در صنعت فولاد بود. در حال حاضر زنجيره توليد فولاد به هم خورده که در بازنگري در اين طرح و سند چشم انداز فولاد بايد به آن توجه شود.

در ادامه موذن زاده نيز در تکميل اين بحث اعلام کرد که وزارت صنعت، معدن و تجارت بايد افق توسعه در اين صنعت را مشخص و در کنار آن به عوامل زيربنايي نيز توجه کند. بعد از آن بايد با جمع آوري اظهارنظر سازمان هاي مختلف مرتبط با توسعه صنعت فولاد، يک بسته کامل از روند توسعه صنعت فولاد کشور استخراج شود.

نياز 45 ميليارد دلاري

در ادامه جعفر سرقيني با بيان اينکه براي رسيدن به اهداف پيش بيني شده در صنعت فولاد تا افق 1404، به 45ميليارد دلار سرمايه گذاري نياز داريم، گفت: از اين ميزان 20 ميليارد دلار به صنعت فولاد و 25 ميليارد دلار براي تامين امکانات زيربنايي بايد تخصيص يابد. به همين خاطر در همايش پيش رو بايد توازن در توسعه هاي بالادستي و زيربنايي صنعت فولاد همچون برق و راه آهن مورد توجه جدي قرار گيرد.

همچنين بهرام سبحاني با بيان اينکه به نظر نمي رسد امکان توليد بيش از 40 ميليون تن تولد فولاد در سال با توجه به شرايط کشور در افق 10 تا 15 ساله کاري نشدني است، اظهار کرد: در بررسي سند چشم انداز صنعت فولاد کشور، بايد در ابتدا واحدهاي فولادي و پتانسيل آنها براي توليد فولاد شناسايي شود. از سوي ديگر، مکان يابي واحدهاي جديد نيز موضوع ديگري است که در اولويت بعدي قرار مي گيرد.

مسعود ابکا نيز با بيان اينکه اين همايش بايد نقطه آغازي داشته باشد، گفت: پنجمين دوره اين همايش مي تواند با اعلام طرح جامع فولاد يا تدوين سند چشم انداز صنعت فولاد کشور آغاز شود.

نقش چين در صنعت فولاد

در ادامه عليرضا بختياري نيز با اشاره به جلسه مشترک با مديران انجمن آهن و فولاد چين (CISA) براي حضور در پنجمين همايش صنعت فولاد، گفت: قرار است معاون دبيرکل اين انجمن در همايش امسال، چشم انداز و برنامه توسعه فولاد چين را ترسيم کند. چين به عنوان بزرگ ترين توليدکننده فولاد جهان با توليد بيش از 770 ميليون تن فولاد خام در سال نقش موثري در بازار فولاد، مواد اوليه و توسعه فولاد در هر نقطه از جهان دارد.

وی افزود: ازسوي ديگر شرکت يومتال چين، نشريه متال بولتن و سردبير Platts براي حضور در اين همايش شرکت هاي اروپايي صاحب تکنولوژي ازجمله سارايه اسپانيا، دانيلي ايتاليا، اس ام اس آلمان، اتوتک فنلاند و ... دعوت شده اند.

نقش خصوصي ها در زنجيره فولاد

بختياري با اشاره به اينکه دولت بنا دارد تا نقش بخش خصوصي در توسعه صنعت فولاد را پررنگ کند، اين سوال را مطرح کرد که در اين همايش محور سخنراني ها بايد بحث هاي کارشناسي باشد يا صرفا اعلام سياست هاي دولتي؟ در پاسخ به اين سوال محمدمهدي بهکيش خواستار در نظر گرفتن زماني براي طرح جامع فولاد و سند چشم انداز اين صنعت شد.

از سوي ديگر، سرقيني، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت نيز معتقد بود که تجربه کشورهاي خارجي در مسير چشم انداز صنعت فولاد ايران مي تواند کمک کننده باشد. از سوي ديگر، استاندار تهران نيز معتقد به اعلام دستاوردهاي بخش خصوصي در زنجيره توليد فولاد بود. به گفته وي، بايد در زنجيره توليد فولاد بومي نگر باشيم، چرا که شرايط توسعه فولاد در ساير کشورها با ايران متفاوت است. وي همچنين معتقد بود که محور همايش امسال بايد توجه به بخش خصوصي باشد.

در تکميل اين بحث موذن زاده با بيان اينکه چين يکي از تاثيرگذارترين کشورها در صنعت فولاد است، گفت: به همين دليل از مديران اين انجمن خواسته شده تا چشم انداز توسعه فولاد در اين کشور را در همايش امسال ترسيم کنند.

مشاور معاون اول رئيس جمهور همچنين بر مشخص شدن جايگاه صنعت فولاد در برنامه ششم توسعه تاکيد کرد و گفت: در اين زمينه بايد مسوولان دولتي تعيين تکليف کنند.

در ادامه سرقيني اعلام کرد: اگر قرار است انجمن آهن و فولاد چين به ترسيم چشم انداز صنعت فولاد بپردازد بايد انجمن هاي مرتبط با صنعت فولاد ايران نيز در سخنراني ها هم راستا با اين انجمن حضور داشته باشند. اشرف سمناني نيز خواستار تفکيک سخنراني هاي تکنولوژي محور و بازارمحور در اين همايش شد و گفت: با توجه به اينکه کوچک ترين حرکت کشورها و شرکت هاي مطرح خارجي در صنعت فولاد جهان بر فولاد و سنگ آهن ما نيز اثرگذار است، بنابراين بايد چشم انداز آنها براي توسعه صنعت فولاد در اين همايش بحث شود. وي همچنين تاکيد کرد: اگر مي خواهيم صنعت فولاد کشور رقابت پذير باشد، بايد نگاه ها و وظايف دولت و بخش خصوصي در اين زمينه مشخص شود.

تشکيل کارگروه کارشناسي

در ادامه نشست کميته راهبردي همايش فولاد، مهدي کرباسيان پيشنهاد تشکيل کارگروهي متشکل از کارشناسان دولتي و بخش خصوصي را داد تا رئوس مباحث مرتبط با صنعت فولاد در آن مشخص شود. رئيس هيات عامل ايميدرو همچنين بر ضرورت ارائه نظرات کارشناسي بخش خصوصي واقعي در اين همايش تاکيد کرد.

همچنين محسن پروان نيز با اشاره به برگزاري اين همايش در روزهاي هفتم و هشتم بهمن ماه امسال در سالن اجلاس سران گفت: در کنار سخنراني هاي اصلي همايش در روز اول، در روز دوم نيز 16 کارگاه آموزشي مرتبط با صنعت فولاد برگزار خواهد شد. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بيشتر يا حضور در اين همايش مي توانند با شماره 87762430 تماس حاصل فرمايند يا به وب سايت http://events.den.ir مراجعه کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۰:۴۸
کد مطلب: 15634
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد