گروه معادن سنگ آهن
 
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران:
با سخت کردن صادرات سنگ‌آهن نمی‌توان خام‌فروشی آن‌را کم کرد
گروه معادن >سنگ آهن - با ایجاد ۱۰ درصد عوارض روی صادرات سنگ آهن نمی‌توان انگیزه تولید را افزایش و به نوعی خام فروشی را کم کرد.
به گزارش ماين نيوز، محمدرضا بهرامن، رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران ، درباره پیش‌بینی ایجاد ۱۰ درصد عوارض برای صادرات سنگ آهن در سال آینده با بیان مطلب بالا اظهار کرد: این تصمیم از آن جهت اتخاذ شده است که میزان صادرات سنگ آهن به صورت خام کنترل شود.

وی ادامه داد:‌ به اعتقاد دولت میزان مصرف سنگ آهن در داخل کشور افزایش یافته لذا برای پاسخگویی به نیاز داخل با اخذ عوارض برای صادرات این کالا می‌خواهد نیاز داخلی را تامین کنند.

او با بیان این‌که این موضوع واقعیت نیست و هدف ایجاد ارزش افزوده برای سنگ آهن است تصریح کرد: برای ایجاد ارزش افزوده روی سنگ آهن نیز باید فضا مساعد شود. با ایجاد ۱۰ درصد عوارض نمی‌توان انگیزه تولید را افزایش و به نوعی خام فروشی را کم کرد.

رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که قرار است تصمیمی در راستای افزایش سرمایه‌گذاری‌های داخلی و افزایش فرآوری سنگ آهن اتخاذ شود، گفت: ولی این گونه عنوان می‌شود که مصرف داخل افزایش یافته لذا با افزایش عوارض باید صادرات را کاهش داد.

وی افزود:‌ سنگ آهن برخی معادن در ایران عیار پایینی داشته و ظرفیت خود آن معادن نیز پایین است بنابراین ایجاد عوارض برای صادرات در خصوص این معادن به عنوان یک عامل بازدارنده در آن‌ها عمل می‌کند.

بهرامن با اشاره به این‌که معادن در کشور به لحاظ ظرفیت و عیار سنگ آهن باید شناسایی شود، بیان کرد: معادن در کشور پراکنده هستند. برخی پلاسری و مانند ماسه بوده و برخی دیگر رگه‌ای هستند. برخی عیار آن‌ها زیر ۶۰، برخی بالای ۶۰ و برخی نیز زیر ۵۰ است. تک تک معادن به لحاظ‌ گوناگون باید مورد شناسایی قرار گرفته و در رابطه با هر کدام تصمیمات متفاوتی را گرفت.

رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر این‌که هر کدام از معادن سنگ آهن در کشور شرایط اقتصادی خاص خود را دارند، اظهار کرد: اگر همه آن‌ها را با یک نگاه ببینیم اشتباه بزرگی است.

وی تصریح کرد: باید با کار کارشناسی بررسی کرد که کدام از یک معادن نمی‌تواند مصرف داخلی داشته یا با ذخایر محدودی که دارند قابل فرآوری نیستند و باید ارزش افزوده برای آن‌ها ایجاد کرد. برخی دیگر از معادن نیز در مقابل امکان فرآوری و ارزش افزوده در آن‌ها وجود دارد. باید به هر کدام از معادن کشور به صورت جداگانه نگاه کارشناسانه داشت.

بهرامن در ادامه با اشاره به اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله کشور در بخش تولید فولاد، بیان کرد: ما در این بخش نیازمند یک سیاست‌گذاری کلان و دراز مدت هستیم. تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ باید به ۵۵میلیون تن برسد،‌ از همین رو باید نگاه ویژه‌ای به تولید این محصول استراتژیک داشته باشیم.

رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران در پایان از برگزاری جلسه ای با انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در وزارت صنعت ، معدن و تجارت در مورد بازنگری وضع عوارض صادرات سنگ آهن با نگاه کارشناسی خبرداد و گفت: در شرایطی که در کشور با مازاد تولید سنگ آهن رو به رو هستیم وضع عوارض باعث از دست دادن بازارهای جهانی می شود و مانع تراشی صادرات این محصول بی مفهوم است.

به گزارش ایسنا، برای نخستین بار قرار است عوارض ۱۰درصدی صادرات سنگ‌آهن خام از اول فروردین سال آینده از صادرکنندگان دریافت شود و تا چهارسال آینده این روند به ۲۵درصد می‌رسد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۲۷
کد مطلب: 1553