گروه معادن
 
رئیس کمیسیون صنایع ومعادن مجلس:
دولت یازدهم به بخش معدن اولویت دهد
گروه معادن - رئیس کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی معتقد است: دولت یازدهم به بخش معدن اولویت نداده و به نظر می رسد این مهم در طرحها و برنامه ها باید به عنوان اولویت دیده شود.
 
دولت یازدهم به بخش معدن اولویت دهد
به گزارش ماین نیوز، رضا رحمانی در نشست هم اندیشی رئیس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با هیات عامل و معاونین ایمیدرو در محل این سازمان، اظهار داشت: نتیجه سرمایه گذاری یکهزار میلیارد تومانی دولت در دوران گذشته موجب شکل گیری مجتمع فولاد مبارکه (اصفهان)، مس (سرچشمه)و آلومینیوم شد.

وی افزود: ایران امروز فاقد 10 معدن در اندازه جهانی است و بنابراین نیازمند فعالیت اکتشافی وسیعی در بخش معدن وجود دارد.

به گفته وی، مشکل بخش معدن ناشی از این امر است که برنامه ریزی در این حوزه به یک راهبرد ملی تبدیل نشده، در حالی که یک همسایه شمالی ایران برای ساماندهی تولید فرش خود اقدام به تاسیس یک وزارتخانه کرده اما کل جمعیت این کشور به اندازه شمار بافندگان فرش کشورمان نیست.

همچنین در این نشست، سیدهادی حسینی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: دستگاههای اجرایی در دولت باید هماهنگی های لازم را داشته باشند تا قوانین دست و پاگیر اداری رفع شوند.

به گفته وی، دولت یازدهم نسبت به بررسی ضعف عملکرد دستگاه ها، بعد نظارتی را تقویت کند و در جهت برطرف ساختن مشکلات بخش صنعت، معدن و تجارت به شکل جدی عمل نماید.

الله وردی دهقانی عضو دیگر کمیسیون یادشده در این نشست گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش معدن نیاز به نقشه راه دارد که این امر باید مدون شود.

به گفته وی، انحصار، اکتشاف و مکانیابی از مشکلات صنایع معدنی کشور محسوب می شود که باید برای برطرف ساختن این مشکلات برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

دهقانی لزوم سرمایه گذاری برای استخراج مواد معدنی، صنایع پائین دستی، فرآوری مواد معدنی به منظور رونق بخشیدن به مساله اشتغال را مورد تاکید قرار داد و گفت: مهم این است که تکلیف روشن شود، دولت می خواهد این امور را عهده دار شود یا شرکتهای خصوصی در این زمینه به ایفای نقش بپردازند.

وی اهمیت مکانیابی پروژه ها را با توجه به مشکل آب در کشور یادآور شد و اظهار داشت: اشتباهات گذشته را نباید تکرار کرد، اجرای پروژه ها باید با نگرش به مساله آب، انرژی و حمل ونقل به مورد اجرا گذاشته شود تا ناگزیر از هزینه های میلیاردی برای انتقال آب از خلیج فارس به طرح ها نشویم.

دهقانی پیشنهاد تشکیل کارگروهی از کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با سازمان ایمیدرو را مطرح ساخت تا نسبت به موانع اجرایی طرحها اقدام و مشکلات را برطرف سازند.

نادر قاضی پور عضو دیگر کمیسیون صنایع ومعادن مجلس از ارایه گزارش دقیق و مقایسه ای ایمیدرو درخصوص بخش معدن و صنایع معدنی کشور تقدیر کرد و گفت: انتقال مواد خام معدنی به خارج از کشور مانند سنگ آهن و واردات کالای تمام شده به چهار برابر نرخ صادرات، ضربه به کشور است.

وی افزود: دولت باید نسبت به خروج مواد خام از کشور حساسیت لازم را داشته باشد و برای آن برنامه ریزی نماید، درعین حال اعمال مالیات و وضع عوارض از ابزارهایی است که می تواند مورد استفاده واقع شود.

مجید منصوری عضو دیگر کمیسیون نامبرده در این نشست اضافه کرد: تامین ارز مورد نیاز کشور از طریق صادرات صورت می گیرد، بنابراین بخش معدن و صنایع معدنی نیازمند توجه ویژه برای تحقق برنامه های صادراتی است.

وی پیشنهاد شکل گیری وزارت معادن و صنایع معدنی را به شکل مستقل مطرح ساخت و گفت: دستیابی به برنامه های صادراتی، نیازمند شکل گیری این وزارتخانه است.

الیاس طاهری به عنوان عضو دیگر کمیسیون یادشده هم اظهار داشت: هنگامی که موضوع خصوصی سازی مطرح می شود ، باید یک مجموعه از صفر تا 100 متولی باشد تا به اهداف مربوطه دست یابد.

وی اظهار امیدواری کرد: ارقام پیش بینی شده در قالب اعطای تسهیلات ارزی و ریالی برای بخش صنعت، معدن و تجارت در اختیار واحدهای واجد شرایط قرار گیرد.

تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۶
کد مطلب: 15489