گروه معادن
 
یک متخصص سنگ آهن:
برخی بانک ها برای گرفتن پهنه های معدنی تلاش می کنند
گروه معادن - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن معتقد است: امروز دولت بر عدم دخالت بانک ها در حوزه بنگاهداری تاکید می کند اما برخی از آنها برای گرفتن پهنه های جدید معدنی تلاش جدی به عمل می آورند.
 
سجاد غرقی روز شنبه در حاشیه نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته اظهار داشت: از آنجا که فعالان بازار سنگ آهن کشور با موج های منفی رقبای داخلی و خارجی مواجه هستند، راهکار مقابله با این روشهای غیرحرفه ای همسویی و خرد جمعی دست اندرکاران این بخش است.

وی گفت: پیش نویس سند راهبردی سنگ آهن کشور که با تلاش شماری از فعالان این عرصه تدوین شده، آذرماه سال جاری طی همایشی از سوی انجمن یادشده رونمایی خواهد شد.

غرقی افزود: شرایط کنونی برای فعالیت دست اندرکاران سنگ آهن کشور بحرانی است، زیرا روند نزولی قیمت سنگ آهن در بازار چین به عنوان نقطه اصلی صادرات این بخش، نگران کننده است و در داخل کشور تصمیمات گاه و بیگاه در ارتباط با این ماده معدنی شرایط بی ثباتی را به وجود آورده است.

عضو تشکل نامبرده تاکید کرد: فعالیت انفرادی در شرایط کنونی نمی تواند پاسخگوی نیاز باشد، بلکه ضرورت دارد فعالان بخش سنگ آهن با سازماندهی در قالب کنسرسیوم، فعالیت های خود را سامان بخشند و به جای عرضه محموله های خرد در بازارهای جهانی، صادرات میلیونی در بازار سنگ آهن را مورد توجه قرار دهند تا بتوانند در دادوستدها قدرت مانور قیمتی بیشتری داشته باشند.

وی، خطاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: انتظار تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن این است که تصمیمات با ارزیابی شرایط و اوضاع جهانی به مورد اجرا گذاشته شود که بدون مطالعات کارشناسی و رایزنی با اهل حرفه از صدور مصوبه های قانونی پرهیز کنیم.

غرقی تصمیم به اخذ عوارض از صادرکنندگان سنگ آهن را نادرست و فاقد مطالعات کارشناسی دانست و گفت: ذخایر زیر زمینی باید در جهت رشد و توسعه کشور مورد بهره برداری قرار گیرد و به جای اطلاق عناوین خام فروش به کارآفرینان و ارزش آفرینان مواد معدنی، سیاست های حمایتی و پشتیبانی کننده از این بخش را در دستور کار قرار دهیم.

ایران در سال 2013 پس از کشورهای استرالیا، برزیل و آفریقای جنوبی چهارمین صادرکننده سنگ آهن به چین بود.

مجموع سنگ آهن صادراتی ایران در سال گذشته حدود 24 میلیون تن و به ارزش نزدیک دو میلیارد دلار بود.

غرقی اظهار امیدواری کرد: نهایی شدن سند راهبردی سنگ آهن ایران موجب شود تا خط مشی های مربوطه به شکل اصولی به اجرا درآید و علاوه بر تعیین تکلیف وضعیت تولید و صادرات، پروژه های این بخش به شکل اصولی تعریف شود.

آمارهای منتشر شده حاکی است، ایران دارای 5.1 میلیارد تن ذخیره سنگ آهن اکتشافی است که از این رقم 2.8 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب: 15135
 
مرجع : ایرنا