گروه معادن
 
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن زنجان مطرح كرد:
نقش كليدي معادن در رشد اقتصادي كشور
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان در مورد اهمیت بخش معدن گفت: نقش معادن و منابع آن در رشد اقتصادی هر کشوری انکار ناپذیر است. بدون تردید بهره‌برداری از معادن کشور، یک عامل کاملا مثبت و مهم در رشد و توسعه اقتصادی است.
به گزارش ماين نيوز، رامین کیامهر خاطرنشان کرد: کشور با کمبود سرمایه روبرو است و برای رسیدن به توسعه اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاران در حوزه معدن و بهره‌برداری از معادن کشور به ویژه توسط بخش خصوصی می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها باشد.

کیامهر با بیان اینکه بخش معدن در بازار جهانی نقش بسیار عمده‌ای ایفا می‌کند، افزود: رقابت تنگاتنگ در بازار بین‌المللی و وجود ریسک بالا در عملیات معدنی، موجب شده است تا سرمایه‌گذاران و پژوهشگران به توسعه روشی بپردازند که بتوان فرصتهای سرمایه‌گذاری را ارزیابی كرده و آنها را رتبه‌بندی کرد.

این مسئول يادآور شد: درباره جایگاه بخش معدن در اقتصاد ایران تاکنون مطالب زیادی گفته شده است اما باید اذعان کرد که جایگاه این بخش هنوز آنچنان که لازم است، تبیین نشده است.

وی با بیان اینکه معادن، تامین کننده مواداولیه موردنیاز بسیاری از صنایع است، افزود: این بخش در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه یک کشور نقش بسزایی دارد.

کیامهر ادامه داد: از دیگر توانایي‌های این بخش در اقتصاد کشور می‌توان به این نکته اشاره کرد که بیش از 30 درصد ارزش اسمی بورس متعلق به بخش معدن است و نزدیک به یک درصد از GDP کشور به معادن و پنج تا 6 درصد از GDP کشور به صنایع معدنی تعلق دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان به فعالیت شرکتهای معدن در کشور اشاره کرد و گفت: شرکتهای معدنی در ایران دارای بالاترین و باثبات‌ترین حاشیه سود از میان 100 شرکت برتر در داخل کشور هستند و حدود 30 درصد صادرات غیرنفتی متعلق به بخش معدن است.

وی به اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش معدن اشاره کرد و گفت: با سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی می‌توان ارزش افزوده ناشی از فروش و صادرات مواد معدنی را افزایش داد. سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری باعث رونق بخشهای اکتشاف و به تبع آن بهره‌برداری می‌شود.

کیامهر با بیان اینکه معدن تنها بخشی است که دولت با حجم کم سرمایه می‌تواند به طور یکسان در سراسر کشور فرصت شغلی ایجاد کند، افزود: خوشبختانه در هر استان حداقل چهار تا پنج معدن آماده سرمایه‌گذاری وجود دارد.

وی به سیاستهای دولت در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی بخش معدن اشاره کرد و اظهار داشت: دولت تدبیر و امید برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، برنامه‌های زیادی را عملیاتی کرده است. توسعه اکتشافات بخش معدن با گستردگی 200 هزار کیلومتر مربع، واگذاری طرحهای فولاد استانی به بخش خصوصی و مشارکت در اجرا، توسعه فناوری واحدهای سیار فرآوری در معادن کوچک کشور، ایجاد زیربناهای لازم جهت توسعه معادن و صنایع معدنی بخش خصوصی، ارائه تسهیلات و پوشش بیمه فعالیتهای معدنی به پروژه‌های معدنی، تامین ماشین آلات و تجهیزات معدنی و صنایع معدنی (1200 دستگاه ماشین آلات) و تدوین و به روزآوری مقررات و استانداردهای مصرف آب، انرژی و مواد در معدن و صنایع معدنی از جمله این اقدامات هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان زنجان اظهار داشت: منظور از اقتصاد مقاومتی این نیست که هیچگونه هزینه‌ای در معدن و یا فعالیتهای معدنی صورت نگیرد. به نظر می‌رسد با رعایت اصول اقتصاد مقاومتی می‌توان روشی مناسب جهت انجام فعالیتهای معدنی با ارزش افزوده بالا انجام داد.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب: 14843
 
مرجع : خبرگزاری فارس