گروه صنایع معدنی فولاد
 
آقاجانی خبر داد:
عرضه سهام فولاد هرمزگان در فرابورس تا پایان سال
فرصت طلایی بازار منطقه برای فولادسازی ایران
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از عرضه بخشی از سهام این شرکت در فرابورس تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: ارزش کارشناسی شده شرکت فولاد هرمزگان بالغ بر 3000 میلیارد تومان تعیین شده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی ماین نیوز به بندرعباس، مرتضی آقاجانی در نشستی خبری توضیح داد: فولاد هرمزگان در حال حاضر ظرفیت تولید ۱.۶۵۰ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱.۵ میلیون تختال را در سال دارد. تاکنون بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان در این شرکت سرمایه گذاری شده و فولاد مبارکه نیز طی مزایده شرکت فولاد هرمزگان را با قیمت ۱۳۰۰ میلیارد تومان خریداری کرد و طبق آخرین ارزشگذاری انجام شده توسط کارشناسان ارزش فولاد هرمزگان به بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به این اقدامات مربوط به پذیرش فولاد هرمزگان در بورس انجام شده و امیدواریم تا پایان سال بخشی از سهام شرکت در فرابورس عرضه شود، افزود: در همین حال امیدواریم سال آینده و یا در سال ۱۳۹۴ شرایط برای ورود فولاد هرمزگان به بورس نیز فراهم شود.

او با اشاره به اینکه فولاد هرمزگان با یکی از قطبهای صنعت فولاد کشور تبدیل شده که نقشش در سالهای آینده پررنگ تر نیز خواهد شد، عنوان کرد: در حال حاضز برای تولید ۱.۵ میلیون تن تختال ۱۵۰۰ نفر نیروی کار مستقیم داریم که اخیرا آزمون استخدامی برای استخدام ۳۲۲ نفر نیز انجام شده که تا پایان سال فرایند جذب آنها نهایی می شود. ضمن اینکه فولاد هرمزگان ۱۵۰۰ نفر نیرو در قالب پیمانکار به صورت مستقیم و غیرمستقیم نیز دارد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به سفر چندی پیش رئیس هیئت عامل ایمیدرو به فولاد هرمزگان گفت: در این سفر آقای کرباسیان آینده فولاد هرمزگان را بسیار روشن توصیف کردند. ما اعتقاد داریم گرایش توسعه به سمت استان هرمزگان آمده است. با توجه به اینکه برای تولید ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن فولاد در استان تا افق ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است که سرمایه گذاری در استان شامل حوزه های مختلف از جمله گندله سازی، ریخته گری، نورد گرم و سرد، بندر و غیره خواهد شد.

فرصت طلایی بازار منطقه برای فولادسازی ایران

آقاجانی با اشاره به اینکه ساخت قطعات نیمه ساخته موردنیاز صنایع خودرو و لوازم خانگی از برنامه های توسعه صنعتی در استان هرمزگان است، گفت: این کار در اروپا نیز انجام می شود و باعث تکمیل زنجیره تولید در فولادسازی می شود. ضمن اینکه ارزش افزوده بالایی را نیز نصیب شرکتهای فولادی می کند. ضمن اینکه با توجه به دسترسی فولاد هرمزگان به آبهای آزاد زمینه تامین راحت مواد اولیه و همچنین صادرات محصولات وجود دارد.

وی توضیح داد: هفته قبل جلسه ای در دوبی داشتیم و در آن جلسه ارائه بسیار خوبی درباره صنعت فولاد ایران صورت گرفت. گروه ایرانی حاضر د رآن جلسه نیز از فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان و فولاد هرمزگان بودند و در حاشیه آن جلساتی نیز با تولیدکنندگان و تامین کنندگان مواد اولیه فولاد داشتیم. به ویژه در زمینه همکاری شرکتهای خارجی با فولاد هرمزگان مذاکرات بسیار خوبی انجام شد.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه عمان و بحرین از جمله بزرگترین تولیدکنندگان گندله در منطقه خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس هستند، افزود: در همین حال کشورهای حاشیه خلیج فارس از بزرگترین مصرف کنندگان فولاد در جهان نیز محسوب می شود. برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر ظرف سالهای آینده نیز باعث شده تا تقاضای فولاد این کشور به میزان چشمگیری افزایش یابد و این فرصت طلایی برای ایران جهت صادرات فولاد خود به این کشور و دیگر کشورهای منطقه است.

ظرفیت ۳ میلیون تنی تا سه سال آینده

او از برنامه فولاد هرمزگان برای رساندن ظرفیت تولیدش به ۳ میلیون تن ظرف سه سال آینده خبر داد و توضیح داد: تا سال ۱۴۰۴ نیز امیدواریم به ظرفیت تولید ۱۰ میلیون تن برسیم. در همین حال تاکنون ۲۰۰ هزار تن از محصولات فولاد هرمزگان نیز به ۶ کشور صادر شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به دعوتهای صورت گرفته از بزرگترین فولادسازان منطقه مانند امارات استیل و قطر استیل و همچنین تامین کننندگان بزرگ مواد اولیه فولاد برای حضور در ایران گفت: برای تامین مواد اولیه فولاد هرمزگان با مشکلاتی مواجه هستیم. باید بگویم رشدی که در صنعت فولاد رخ داده در زمینه میزان استخراج از معادن سنگ آهن رخ نداده است. ضمن اینکه بعضا شاهدیم معدن داران خودشان سراغ احداث خطوط فراوری و و فولادسازی رفته اند که این باعث شده تامین مواد اولیه فولاد هرمزگان به سختی انجام شود.

آقاجانی افزود: بین بخش سنگ آهن و بخش فولادسازی عدم توازن رخ داده است. البته با حمایتی که از ما می شود می توانیم با فشار زیاد و با چنگ و دندان براساس سهمیه نه چندان زیاد تعیین شده از سوی ایمیدرو مواد اولیه خود را از گل گهر بگیریم. ضمن اینکه امسال تاکنون در زمینه تحویل مواد اولیه به منظور تولید ۱.۲ میلیون تن محصول ۲۵ درصد از برنامه عقب هستیم. البته ایمیدرو با سیاستهای جدید خود به دنبال ایجاد توازن بین دو بخش فولاد و سنگ آهن است.

او با اشاره به اینکه تامین بخشی از مواد اولیه فولاد هرمزگان از خارج از کشور یکی از برنامه های در دستور کار شرکت است، گفت: فعلا برای تامین مواد اولیه متکی به منابع داخلی هستیم اما اقداماتی برای واردات مواد اولیه نیز انجام شده که در آینده نهایی خواهد شد.

وی افزود: توسعه صنعت فولاد در حال حرکت به سمت خلیج فارس به دلایل مختلف از جمله دسترسی آسان به آبهای آزاد به منظور صادرات است.

واردات گندله در ازای صادرات تختال

آقاجانی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت صادرات محصولات فولاد هرمزگان توضیح داد: تختال محصول نهایی نیست و برای صادرات آن نیز عوارض ۳۰ درصدی وجود دارد. می توان تختال را با محصولات با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کرد. ما درخواست کردیم بتوانیم برای صادرات مازاد تولید خود تختال را با عوارض کمتری صادر کنیم و تا بتوانیم به جای آن ماده اولیه موردنیاز خود یعنی گندله را وارد کنیم. در حال حاضر منتظر ابلاغ مصوبه مربوط به این موضوع هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان سود فولاد هرمزگان را در شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امیدواریم این رقم در نیمه دوم سال بیشتر نیز شود. برای ورود فولاد هرمزگان شرایطی نیاز است که از آن جمله سابقه فعالیت حداقل دو ساله و سود عملیاتی در این دو سال نیاز است که اگر در سال آینده موفق به ورود به بورس نشویم این اتفاق در سال ۱۳۹۴ رخ خواهد داد.

وی ۸۰ درصد از نیروهای اجرایی فولاد هرمزگان را نیروهای بومی دانست و گفت: برای توسعه صنعت فولادسازی در استان نیازمند احداث هرچه سریعتر نیروگاههای برنامه ریزی شده در استان هستیم که متاسفانه هنوز به بهره برداری نرسند. بدون احداث این نیروگاهها امکان توسعه صنعت فولاد در منطقه وجود نخواهد داشت. در حال حاضر به دلیل کمبود برق موردنیاز مدولهای احیا با ۴۰ درصد ظرفیت خود کار می کنند. به طور کلی استان هرمزگان در زمینه ظرفیت سازی برای تولید گاز و برق نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیشتر است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۵۶
کد مطلب: 1441