گروه بورس سهام و فلزات
 
فولاد خوزستان هم کاهش نرخ داد
رینگ فولاد در مسیر اصلاح قیمت؟
گروه بورس سهام و فلزات - یکشنبه هفته جاری بود که ذوب‌آهن اصفهان قیمت پایه شمش را در بورس کالا از 1555 تومان در عرضه‌های قبلی این شرکت به 1541 تومان کاهش داد و 40 هزار تن شمش را با نرخ جدید به دو واحد تولیدی فروخت. سه روز بعد یعنی چهارشنبه هفته جاری نیز شرکت فولاد خوزستان که مدت‌ها بود شمش را با نرخ پایه 1556 تومان به تابلو معاملات می‌آورد به میزان 16 تومان در قیمت پایه عقب‌نشینی کرد و این محصول را در حجم 20 هزار تن با شرایط بازپرداخت 90 روزه و سود ماهانه 2 درصد با قیمت 1540 تومان به خریداران عرضه کرد اما از آنجا که قیمت پایه جدید بازهم نظر مشتریان را جلب نکرد، این محصول با آنکه 13 هزار تن ثبت سفارش خرید داشت به دلیل عدم توافق بر سر نرخ پایه تنها در حجم 4 هزار تن خریداری شد.
 
به گزارش ماین نیوز، کاهش نرخ پایه از سوی این دو عرضه‌کننده مهم شمش در بورس کالا نشان می‌دهد قیمت‌های پایه محصولات فولادی در حال اصلاح شدن متناسب با قیمت‌های بازار هستند، هرچند تا تعدیل کامل کلیه نرخ‌ها فاصله نسبی کماکان وجود دارد. روز گذشته ذوب‌آهن اصفهان نیز 2 هزار تن میلگرد گرید A3 در سایزهای 25، 28 و 32 را با قیمت 1700 تومان برای یک خرید پروژه‌ای به تابلو آورد که در حجم ارائه شده به فروش رسید. فولاد آلیاژی ایران نیز با قیمت 1670 تومان در قالب یک معامله سلف سبد میلگرد گرید A3 در سایزهای 18 تا 28 را در حجم 1150 تن عرضه کرد که مورد اقبال خریداران قرار نگرفت.

یکی از کارگزاران حاضر در معاملات روز گذشته تالار صنعتی با بیان اینکه قیمت تمام شده محصولات فولادی در بورس کالا در مقایسه با نرخ‌های اعلامی همین محصولات در بازار آزاد بیشتر است، گفت: روز گذشته یکی از دلایل استقبال کم از شمش فولاد خوزستان ناشی از قیمت تمام شده بالای این محصول بود. در واقع با آنکه این شرکت 16 تومان نرخ پایه را کاهش داده بود، اما کمبود نقدینگی و لزوم پرداخت کرایه حمل بار بیشتر برای کارخانه‌هایی که فاصله زیادی با فولاد خوزستان دارند موجب شد این قبیل شرکت‌ها اقبال کمتری نسبت به خرید این محصول از خود نشان دهند. بنابراین شمش ذوبی و فولاد خوزستان برای آنکه بتوانند جذابیت خرید ایجاد کنند بازهم باید قیمت‌های پایه خودرا کاهش دهند.

در این میان روز گذشته در بازار آهن تهران شاهد رشد نسبی قیمت انواع فولادهای ساختمانی و صنعتی تا سقف حداکثر 1.2 درصد در هر کیلو بودیم. چهارشنبه با آنکه قیمت شمش وارداتی و تولید داخل در بازه همان قیمت‌های روز سه‌شنبه در بازار غیررسمی اعلام شد، اما در این روز کلاف 6.5 وارداتی از کشور چین و برخی محصولات فولادی تولید نوردکاران خصوصی و دولتی با افزایش نسبی قیمت در بازار تهران و شهرستان‌ها همراه شد. به گفته یکی از فعالان بازار، رشد نسبی نرخ ارز در بازار غیررسمی و امیدواری‌ها به ‌حل مساله‌ هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از جمله عوامل اثرگذار بر بهبود قیمت‌ها در این روز بوده است.

دولت در سال ۹۴ پروژه عمرانی جدیدی را کلنگ نخواهد زد

در همین حال در میان تمامی اخباری که روز گذشته در فضای رسانه‌ای منتشر شد، خبری در ارتباط با بخشنامه بودجه 94 را برای فعالان فولادی می‌توان حائز اهمیت قلمداد کرد. بر اساس سیاست‌های اعلام شده در بخشنامه بودجه سال آینده، دولت قصد دارد در سال 94 تا پایان اجرای پروژه‌های عمرانی از پیش تعریف شده نه تنها پروژه جدیدی تعریف نکند بلکه پروژه‌های کم اثر را نیز از دور اجرا خارج کند.

در واقع در دومین بخش از راهبردها و سیاست‌های بودجه 94 که در قالب بخشنامه بودجه ابلاغ شده مواردی همچون شناسایی طرح‌های کم اثر و بدون بازده موثر و متوقف نمودن آنها و ممنوعیت پیشنهاد طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای جدید در دستور کار قرار گرفته که به معنی توقف طرح‌های کم اثر و در عین حال اجرا نشدن هیچ پروژه عمرانی جدید تا به سرانجام رسیدن پروژه‌های عمرانی از قبل کلید خورده است.

از این رو به نظر می‌رسد در سال آینده نیز نمی‌توان به رونق فعالیت‌های عمرانی و به تبع آن بهبود معاملات فولاد از این محل چندان امیدوار بود، هرچند برای نتیجه‌گیری در این خصوص هنوز زود است.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۰۸
کد مطلب: 14260
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد