گروه معادن
 
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان
صدور ۴۱۸ پروانه اکتشافی
گروه معادن - استان سیستان و بلوچستان به دلیل داشتن ساختار زمین شناسی مناسب و همچنین در اختیار داشتن ذخایر معدنی فراوان به عنوان یکی از استان‌های معدنی کشور شناخته شده است.
به گزارش ماین نیوز، همجواری استان سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان و دسترسی به آب‌های آزاد از دیگر امتیازات مثبت این استان برای توسعه در فعالیت‌های معدنی به شمار می‌آید.

از این رو با توجه به ظرفیت بالای این استان، شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی سرمایه‌گذاری‌هایی را در زمینه فرآوری و تولید مواد معدنی مورد نیاز صنایع انجام داده‌اند.

نادر میرشکار، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه صنایع معدنی می‌گوید: بیش از ۶۸ ماده معدنی در این استان یافت شده که می‌توان به مواردی همچون آهن، آهن پلاسری، سنگ لاشه، نیکل، تیتانیوم، منگنز، آنتیموان، کرومیت، طلا، سیلیس، زئولیت، پزولان، تراورتن، کائولن، خاک صنعتی، تالک، مرمر، مرمریت و مواد دیگر اشاره کرد که کل آنها رقمی افزون بر ۹۸۳ هزار و۳۲۷ تن برآورد شده است.

وی به حضور شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی در صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: سازمان ایمیدرو هم‌اکنون با در اختیار داشتن ۲۲ هزار و ۶۰۰هزار کیلومتر مربع به عنوان یکی از فعالان معدنی در استان شناخته شده است.

از جمله فعالیت‌های این سازمان می‌توان به مقدمات اجرای طرح فرآوری تیتانیوم معدن فنوج به همراه دیگر شرکای خود اشاره کرد. میرشکار همچنین درخصوص دیگر معادن در شرف احداث اظهار کرد: با توجه به وجود ذخایر فراوان آنتیموان، سازمان ایمیدرو با سرمایه‌گذاری ثابت با رقمی افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال نسبت به فرآوری آن به روش پایلوت سالانه ۱۵۰۰ تن از این محصول را تولید می‌کند.

وی با مقایسه گواهی‌های اکتشاف طی سال‌های گذشته از پیشرفت در این زمینه خبر داد و افزود: میزان پروانه‌های اکتشافی صادر شده در سال ۸۷ هزینه‌ای افزون بر ۶۹/۶ میلیارد ریال را در بر داشته است. این در حالی است که طبق آخرین آمار اعلام شده در سال ۹۲ با صدور ۴۱۸ پروانه اکتشاف هزینه‌های اکتشافی به میزان ۱۸۸/۱ میلیارد ریال ایجاد اشتغال در برای ۸۳۶ نفر را به ارمغان آورده است.

برنامه‌های توسعه معدنی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان درخصوص مهم‌ترین برنامه‌های توسعه صنایع معدنی استان گفت: هم‌اکنون توسعه فعالیت‌های اکتشافی بر پایه اطلاعات زمین شناسی در استان در حال انجام است که در این راستا محدوده‌های مناسبی نیز اکتشاف شده است.

همچنین در این راستا تسهیلات از طریق بانک‌های عامل و صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی به بخش خصوصی اعطا شده تا روند اکتشافات تسریع شود. میرشکار به جذب سرمایه‌گذاران بزرگ خصوصی و دولتی اشاره کرد و گفت: در راستای بهره‌برداری از معادن این استان اقدامات موثری در جذب سرمایه‌گذاران بزرگ دولتی همچون ایمیدرو و شرکت‌های بخش خصوصی صورت گرفته است.
ضمن آنکه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و ذخایر معدنی نظارت مستمری از سوی سازمان بر فعالیت این شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

وی در ادامه از به کارگیری نیروهای متخصص و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خبر داد و افزود: برای بهبود روند فعالیت‌های معدنی به کارگیری از نیروهای دانشگاهی و متخصص در اولویت قرار گرفته است. میرشکار اعمال سیاست‌ها و طرح‌های معدنی در مناطق مستعد از طریق مشارکت ایمیدرو را از دیگر برنامه‌های این سازمان عنوان کرد و گفت: طرح‌های توسعه‌ای سازمان ایمیدرو در ۴۵ هزار کیلومتر مربع قرار دارد که در ۳ فاز تعریف شده است.

وی افزود: فاز اول این طرح شامل جمع‌آوری اطلاعات، تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های زمین‌شناسی است و قرار است در فاز دوم مدل اکتشافی جهت انجام بازدید میدانی در بخش اکتشاف انجام گیرد، همچنین در فاز سوم بعد از انجام بازدیدهای میدانی سازمان ایمیدرو با همکاری شرکت‌های استانی و عقد قرارداد با آنها زمینه اکتشاف و بهره‌برداری را آغاز خواهد کرد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان به استحصال مواد معدنی از منابع آبی اشاره کرد و گفت: منابع آبی در منطقه چابهار و کنارک از نعمت‌های خدادادی این استان است، چراکه در حاشیه ۳۰۰ کیلومتری این مناطق با سرمایه‌ای افزون بر ۱۵۰ میلیارد ریال می‌توان به املاح معدنی و منیزیم دست یافت و نیاز بازار داخلی را به این مواد برطرف کرد.

سند راهبردی توسعه معدنی استان

میر شکار سند راهبردی توسعه معدنی استان سیستان و بلوچستان که تاثیر بسزایی در پیشرفته و توسعه این حوزه دارد را در ۲ فاز تعریف کرد و افزود: فاز اول آن که از پاییز سال ۹۲ آغاز شده و یک سال به طول خواهد انجامید به معرفی قابلیت محوری و موثر در صنایع مختلف که از جمله مهم‌ترین آنها صنایع معدنی است پرداخته تا با شناخت وضعیت موجود نسبت به ساختارهای آن اقدامات لازم صورت پذیرد. همچنین در فاز دوم تجزیه و تحلیل ساختارها و ارائه راهبردهای صنعت و معدن استان مورد توجه قرار گرفته و با به کارگیری کارشناسان و متخصصان بومی نسبت به تدوین برنامه و راهکارهای علمی اقدام شود.

پروژه فولاد چابهار مکران

وی در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص پروژه فولاد چابهار مکران گفت: در این پروژه ۴ گروه سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیاردی را انجام داده‌اند که گروه مالی ملت با ۳۰/۵ درصد، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی امید ۳۰/۵ درصد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با ۱۹/۵ درصد و منطقه آزاد چابهار نیز با ۱۹/۵ درصد سرمایه‌گذاران این پروژه را تشکیل می‌دهند.

میر شکار همچنین به انتخاب پیمانکار و همچنین عملیات اجرایی تجهیز کارگاه‌های مورد نیاز و نقشه‌برداری و مطالعات ژئو فیزیکی خبر داد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۳
کد مطلب: 13893
 
مرجع : صمت