ماین نیوز گزارش می‌دهد:

6 حقیقتی که درباره صنعت معدنکاری نمی‌دانید

22 شهريور 1393 ساعت 0:28

سایت ماینینگ گلوبال در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی 6 واقعیت درباره صنعت معدنکاری پرداخته است که به گفته این سایت بسیاری از افراد حتی خود معدنکاران نیز از آن خبر ندارند.


به گزارش خبرنگار ماین نیوز، این 6 واقعیت به شرح زیرند:

1- واژه Cop که در زبان انگلیسی برای توصیف افراد پلیس به کار می‌رود، در اصل از کلمه Copper که همان مس است گرفته شده و دلیل آن نیز به خاطر مدال‌های مسی است که پلیس روی یونیفرم خود نصب می‌کند.

بسیاری از مردم و تاریخ‌شناسان اعتقاد دارند که واژه Cop عبارت مختصر و برگرفته شده از واژه Copper به معنای مس است. دلیل این انتساب نیز یونیفرم‌هایی است که پلیس می‌پوشد و مدال‌های روی آن از جنس مس است.

2- بیش از 35 ماده معدنی در اغلب وسایل و تجهیزات با فناوری بالا بکار می‌روند.

چه باور کنید و چه نکنید دستگاه‌های با فناوری بالا مانند iPhone 6 وابسته به فلزات و مواد معدنی گرانبهایی هستند که از زمین استخراج می‌شوند.

سایت CNET در این باره نوشته است: مواد معدنی مانند نئومیدیوم در آهن ربایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که باعث می‌شود اسپیکرها دچار لرزش شده و ایجاد صدا کنند. یوروپیوم نیز فسفری است که رنگ قرمز روشن را روی صفحه iPhone ایجاد می‌کند. سریوم هم به عنوان حلال جهت تمیز کردن ابزارهایی که در خط مونتاژ حرکت می‌کنند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به علاوه عناصر نادر خاکی نه فقط در گوشی‌های موبایل، بلکه در توربین‌های بادی، خودروهای هیبریدی و عینکهای دید در شب نیز بکار می‌روند.

همچنین عمده طلایی که در دنیا استخراج می‌شود، در صنعت جواهرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 21 درصد از این طلا نیز در تولید سکه، 15 درصد در تولید وسایل الکترونیکی و یک درصد هم در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

3- حدود دو درصد از کل تولید آلایندگی جهان مربوط به صنعت معدنکاری و فلزات است.

براساس بررسی‌های انجام شده از سوی شورای بین‌المللی معدنکاری و فلزات نیمی از آلایندگی این صنعت ناشی از سوختی است که در فرایند معدنکاری و فراوری فلزات مصرف می‌شود، در حالی که نیمی دیگر مربوط به برق مورد استفاده در این صنعت است.

4- طولانی‌ترین زمان نجات معدنچیان در زیرزمین بعد از یک سانحه معدنی 69 روز است.

در سال 2010 طولانی‌ترین فاجعه معدنی تاریخ صنعت معدنکاری در شیلی رخ داد. 33 معدنچی به مدت 69 روز در عمق نیم مایلی زمین گرفتار شدند و عملیات نجات حدود 20 میلیون دلار هزینه در برداشت. در نهایت این معدنچیان همگی زنده از معدن خارج شدند و به قهرمانان ملی شیلی تبدیل شدند.

5- کانادا بزرگترین کشور معدنکاری در جهان است.

صنعت معدنکاری نه فقط بزرگترین کارفرما در کشور کانادا محسوب می شود بلکه:

تقریبا 400 هزار نفر در صنایع معدنکاری و فرآوری مواد معدنی کانادا کار می‌کنند.

بیش از 3200 شرکت در کانادا در بخش تامین معدنکاری و در حوزه‌هایی مانند مهندسی، ژئوتکنیک، محیط زیست، مالی و دیگر خدمات مرتبط با معدن فعالیت می‌کنند.

افرادی که در صنعت معدنکاری کانادا کار می‌کنند دارای بالاترین حقوق و دستمزد دریافتی در بین دیگر صنایع کانادا هستند.

6- روی و فولاد 100 درصد قابل بازیافت هستند.

به عنوان یکی از فلزات پرکاربرد در دنیا، فولاد 100 درصد قابل بازیافت است. همچنین فولاد در حال حاضر پربازیافت‌ترین فلز دنیا نیز محسوب می‌شود.

روی نیز که عمدتا در تولید فولاد و به منظور بالا بردن دوام آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. روی بعد از فولاد دارای بالاترین نرخ بازیافت به میزان 80 درصد است.


کد مطلب: 13769

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/13769/6-حقیقتی-درباره-صنعت-معدنکاری-نمی-دانید

ماین نیوز
  http://www.minews.ir