در بازار فلزات پایه چه گذشت؟

بازار سردرگم فلزات پایه

روزنامه دنیای اقتصاد , 20 شهريور 1393 ساعت 3:43

قیمت فلزات پایه در بازارهای جهانی اگر‌چه از اواخر هفته گذشته رو به افزایش گذاشت، اما در اولین روزها از هفته جاری میلادی معاملات خود را با روند نزولی آغاز کرد که به تثبیت قیمت‌ها در بازار داخلی انجامید.


به گزارش ماین نیوز، این موضوع در حالی است که کارشناسان معتقدند این روند کاهشی موقتی بوده و با توجه به پارامترهای موجود، با افت و خیزهای مقطعی همچنان ادامه خواهد داشت، ولی برآیند کلی قیمت‌ها صعودی است و این مسیر رو‌به رشد می‌تواند ادامه بیابد.

به گفته کارشناسان عدم ثبات نرخ این محصولات در بازار غیررسمی از افت و خیز غیرمنطقی بازارهای جهانی نشات گرفته که از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر روند معاملات این محصولات در بازارهای جهانی می‌توان به مواردی همچون قیمت نفت، واردات چین به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ مصرف‌کننده فلزات جهانی، تغییرات موجودی در انبارهای بورس فلزات لندن و وضعیت اقتصاد جهانی به‌خصوص رونق و رکود اقتصادی در آمریکا اشاره کرد؛ البته ناگفته نماند که افزایش و کاهش واردات محصولات فلزی توسط دولت چین نیز طی این مدت منجر به نوسان قیمت‌ها شده است.

از طرفی آمار منتشر‌شده در مورد کاهش موجودی انبارهای تحت نظارت بورس جهانی لندن بسیاری از فعالان اقتصادی را نگران کرده، زیرا اگرچه با افت قیمت‌ها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا به‌عنوان یک حرکت بازار قابل پیش‌بینی است، انتظار رشد قیمت‌های بورس لندن را دامن زده که این مساله بر بازارهای داخلی در اواخر ماه جاری موثر خواهد بود.

البته در کنار این موارد شاهد افزایش حجم مصرف مواد اولیه هستیم که این موارد حکایت از رشد قیمت‌ها در کوتاه‌مدت و میان‌مدت دارد. با این حال کارشناسان معتقدند نمی‌توان با اطمینان گفت که بازار فلزات داخلی نیز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغییر مسیر خواهند داد یا خیر؛ چراکه با دلیل چشم‌انداز مبهم نرخ ارز، قدرت تاثیرگذاری این عامل، بیشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است، هرچند در کوتاه‌مدت پیش‌بینی ثبات نسبی نرخ ارز وجود داشته باشد.

آلومینیوم به سمت صعود می‌تازد

رشد ناگهانی قیمت آلومینیوم آن هم در این شرایط رکودی، موجب اعتراض بسیاری از معامله‌گران در سطح بازار آزاد شده است. به عقیده فعالان بازار با توجه به روند متفاوتی که این فلز نقره‌ای رنگ در بازار داخلی در پیش گرفته، به نظر می‌رسد طی هفته آینده این فلز افزایش قیمت بیشتری را تجربه کند. ضعف تولید این محصول و شرایط سخت آن در کنار افزایش قیمت‌ها به‌خصوص در بازارهای داخلی و برای تولیدکنندگان کوچک‌تر و صنایع پایین‌دستی موجب شده تا شاهد کاهش حجم تولید، افزایش قیمت تمام شده، جهش هزینه تولید، رشد بهای مواد اولیه و شرایط سخت و پیچیده تولید باشیم.

قلع ثابت می‌ماند؟

با اینکه قلع مدتی است با نرخ‌های متغیری در بازار داخلی به فروش می‌رسد، اما همچنان در بازار خریداری ندارد، حتی شایعات هم نتوانسته بازار این محصول را گرم کند، از این رو معامله‌گران در انتظار افت بیشتر بهای این فلز و نزدیک شدن آن به قیمت واقعی‌اش هستند؛ چرا که معتقدند این فلز با توجه به روند جهانی آن امکان ریزش بیشتری دارد.

کاهش صادرات نیکل در بازارهای جهانی

آخرین اخبار از پارلمان فیلیپین حکایت از آن دارد که احتمال وضع قانون برای محدود کردن صادرات مواد معدنی نیکل‌دار وجود دارد. این موضوع موجب شده تا قیمت این فلز به نزدیکی بالاترین قیمت در 9 هفته اخیر برسد. از طرفی تضعیف این احتمال و افزایش بیشتر موجودی انبارها نیز موجب شد شاهد افت قیمت نیکل باشیم که از این‌رو قیمت 19 هزار و 360 دلار نیز برای این فلز ثبت شد. اکنون موجودی انبارهای نیکل به بیشترین حد در چند سال گذشته رسیده و پتانسیل بروز اختلالات در عرضه این فلز و مواد معدنی نیکل‌دار با مبادی اندونزی، فیلیپین و روسیه توانسته است قیمت نیکل را به سطوح فعلی افزایش دهد.


کد مطلب: 13712

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/13712/بازار-سردرگم-فلزات-پایه

ماین نیوز
  http://www.minews.ir