گروه معادن
 
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه:
معادن کرمانشاه در حال تعطیلی هستند
گروه معادن - رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه گفت: بسیاری از معادن استان در حال تعطیلی هستند.
به گزارش ماين نيوز، مرتضی عزیزی این استان را استانی با پتانسیل های فراوان در حوزه ذخایر معدنی دانست و گفت: اینکه با وجود تحریم ها، صنایع استان از جمله ذوب آهن، کاشی و سیمان هنوز توانسته اند برتری خود را حفظ کنند، گویای این مطلب است.

وی نبود استراتژی مناسب و درست درحوزه اکتشافات و برداشت معادن را مهمترین دلیلی دانست که باعث شده استان کرمانشاه علی رغم همه پتانسیل هایی که در حوزه معادن دارد، نتواند جایگاه خوبی را در کشور کسب کند.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن کرمانشاه با اشاره به اینکه خیلی از معادن استان در حال تعطیلی هستند، یادآوری کرد: باید از ظرفیت معادن در تولید، اشتغال و حتی صادرات غیر نفتی بیش از پیش استفاده کرد.

عزیزی اظهار داشت: عمق اکتشافات در استان ما حدود هشت متر و این در حالیست که عمق اکتشافات معدنی در دنیا به ۲۰۰ متر می رسد.

وی تاکید کرد: باید با استفاده از فناوری های روز و ماشین آلات جدید و همچنین اختصاص تسهیلات بیشتر به بخش معادن، از ظرفیت های استان در این بخش بیشتر استفاده کنیم.

به گفته این مقام مسئول این ظرفیت های معدنی شامل ذخایر فراوان قیر طبیعی است که در کل دنیا بی نظیر است و تنها دو یا سه کشور در دنیا چنین ذخایر قیر طبیعی دارند.

عزیزی با بیان اینکه ۷۵ درصد ذخایر قیر طبیعی کل کشور در استان کرمانشاه است و در این خصوص رتبه اول کشور را داریم، خاطرنشان کرد: علی رغم تشکیل کانون ملی قیر طبیعی در استان به دلیل اینکه بخش مهندسی دراین کانون عضویت ندارد، عملا نتوانسته ایم در زمینه اکتشاف و استخراج و بهره برداری از قیر طبیعی کار مهمی انجام دهیم.

وی در خصوص پتانسیل سنگهای تزیینی و نما هم توضیح داد: در این بخش نیز از نظر کیفیت رتبه دوم یا سوم کشور و از نظر کمیت رتبه دهم را دارا هستیم.

هرسین، اسلام آباد غرب و جنوب کرمانشاه، از جمله بخشهایی است که ذخایر سنگهای تزیینی قابل توجهی دارد و رییس سازمان نظام مهندسی معدن کرمانشاه به آن اشاره کرد.

عزیزی معتقد است که در بخش اکتشافات در سالهای اخیر کارهای خوبی جهت معرفی به سرمایه گذاران انجام شده که اکتشاف سیلیس در شمال جوانرود و روانسر با ذخیره میلیونی و اکتشافات آهن و مس در شمال سنقر از جمله آنها بوده است.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از خام فروشی و توجه به فرآوری مواد معدنی، گفت: در دل بسیاری از مواد معدنی، مواد با ارزش دیگری وجود دارد که استحصال منیزیم در جنوب اسلام آباد از این دست است که کارهای اولیه آن انجام شده و مراحل جذب سرمایه گذار در دستور کار است.

استحصال منیزیم در جنوب اسلام آبادغرب و همچنین منگنز از حنوب هرسین از جمله اقداماتی است که برای فرآوری مواد معدنی در دستور کار است و این مسئول به آنها اشاره کرد و گفت: کارهای اولیه این دو طرح انجام شده و به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۳۰
کد مطلب: 1362