گروه معادن
 
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران:
وضعیت ایمنی معادن مازندران مناسب نیست
گروه معادن - رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران گفت: وضعیت ایمنی معادن مازندران مناسب نیست.
به گزارش ماین نیوز، هادی حمیدیان درباره تعداد معادن فعال استان مازندران اظهار داشت: طبق گفته مسئولان استان در حال حاضر 220 معدن فعال است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران خاطرنشان کرد: در صورت استقرار مسئولان فنی در معادن استان تعداد معادن استان کمتر از رقم اعلام شده فعلی است.

وی اضافه کرد: با مسئولان استانی برای استقرار مسئولان فنی در معادن صحبتهای اولیه شد و قرار است این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

حمیدیان درباره اقدامات انجام شده برای آموزش معدنکاران و حرفه ای کردن شاغلان این رشته گفت: مازندران به لحاظ منابع انسانی، کارگر، استاد و مهندس یکی از استان های بسیار غنی است و در مقایسه با استانهای دیگر برتر هستیم ولی از افراد فنی در معادن استفاده نمی شود.

وی دلیل عدم استفاده از فعالان معدنی استان را کوچک بودن معادن عنوان کرد و اظهار داشت: تنها معدن بزرگ استان معدن زغال سنگ البرز مرکزی بود که این معدن هم به سمت خصوصی سازی پیش رفت و تعداد پرسنل و میزان تولید این واحد تولیدی نیز کاهش پیدا کرد و رشد تکنولوژی نیز نتوانست در افزایش تولید این معدن نقش داشته باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران ادامه داد: شرکتهای معدنی استان کوچک بوده و معادن روباز اثرگذار در استان وجود ندارد و بقیه معدن ما نیز در اندازه ما شن و ماسه است و اگر بخواهیم در بخش معدن اتفاق اثرگذار ورود باشیم یا باید ایجاد معادن بزرگ در دستور کار قرار گیرد و یا به سمت عناصر خاص معدنی در استان باشیم.

این مسئول گفت: مازندران در تعداد معادن با عناصر خاص استانی غنی است.

وی اضافه کرد: معدن فلورین بسیار غنی است ولی برداشت از معدن فلورین کافی نیست و به دلیل عدم برداشت مناسب از معدن، امکان رقبت برای سرمایه گذاری برای صنایع تبدیلی وجود ندارد.

این مسئول اضافه کرد: میزان تولید فلورین در استان باید حداقل 50 هزار تن در سال برسد که سرمایه گذار صنایع تبدیلی رقبت برای ایجاد صنایع تبدیلی را در برنامه کاری خویش قرار دهد.

حمیدیان درباره توسعه معدن در استان گفت: زیرساختهای معدن در استان مازندران ناکافی است و برای توسعه معدن فعالان این حوزه باید از یارانه های حمایتی دولت بهره مند شوند.

این مسئول خواستار حمایت دولت از فعالان معدنی که برای اکتشاف گام بر می دارند شد و تصریح کرد: در همه دولتها مهندسان برای اکتشاف از اطلاعاتی که دولت ها در اختیار آنها قرار می دهد بهره می گیرند.

وی گفت: اکتشاف در مازندران برخلاف سایر استانها بسیار سخت است و به دلیل کوهستانی بودن بر سختی کار در استان اضافه می شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران در پاسخ به این سئوال که به لحاظ ایمنی در معادن استان چه اقداماتی انجام شد؟ گفت: از نظر این سازمان ایمنی معدن استان جالب نیست.

وی درباره اتفاقی که در معدن کیاسر به وجود آمد، گفت: سربازرس سازمان و گروه تخصصی معدن روز بعد از حادثه در محل حاضر شدند.

حمیدیان اضافه کرد: با بررسی انجام شده مجموعه از عوامل در این حادثه دخیل بودند و گزارشات را تهیه و به سازمان مربوطه اطلاع دادیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: مجموعه ای از معدنکار، سرپرست کارگاه، سرپرست ایمنی، خود شرکت بهره بردار و بخشهای نظارتی در این حادثه مقصر هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران در پاسخ به این سئوال که آیا نظام مهندسی معدن در بحث نظارت به معادن دخیل است یا خیر؟ گفت: رسیدگی به ایمنی معادن به نظام مهندسی واگذار نشد و نظام مهندسی معدن راغب بود که نظارت در اختیار این سازمان قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مهندسان برای نظارت باید هزینه دریافت کنند که در استان مازندران این امر اتفاق نمی افتد ولی هم این امر در سایر استانها کشور انجام می شود.

حمیدیان تاکید کرد: در بخش ایمنی در معادن مازندران با مشکل جدی مواجه هستیم و وضعیت بحرانی است و در برخی از معادن شن و ماسه و احتمال ریزش وجود دارد و در برخی معادن به دلیل نزدیک بودن به جاده و رودخانه امکان خطر جانی نیز وجود دارد.

این مسئول بیان داشت: در برخی از معادن زغال سنگ دچار مشکل هستیم و در این معادن مسئول فنی و گازسنج حضور ندارد و برای جلوگیری از مشکل علاوه بر مسئول فنی باید یک مسئول گازسنج نیز در معدن باید وجود داشته باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن مازندران خاطرنشان کرد: از 25 معدن زغال سنگی که در استان مازندران در حال فعالیت هستند، تنها سه معدن مسئول فنی و مسئول گازسنج دارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۱۳
کد مطلب: 13490
 
مرجع : خبرگزاری فارس