گروه صنایع معدنی فولاد
 
یك كارگزار بورس كالا:
ضرورت تعریف مجدد سیاستهای فولادی كشور به دور از نگاه‌های سیاسی
گروه صنایع معدنی >فولاد - یك كارگزار بورس كالا گفت: سیاست های صنعت فولاد در سالهای آینده نیاز به بازنگری مجدد دارد.
به گزارش ماين نيوز، ابوذر مشایخی در خصوص وضعیت فولاد در كشور و چالشهای پیش روی این صنعت، اظهار داشت: در شرایط معمولی نیاز کشور به فولاد خام بین 22تا 24 میلیون تن است و با توجه به نیاز فولاد کشور به نظر میرسد نسبت به سالهای قبل نیاز به واردات فولاد خام کمتر شود.

وی افزود: براساس آمارهای اعلامی از سوی انجمن تولیدکنندن فولاد کشور پیش بینی می شود که در سال جاری حدود15میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شود.

مشایخی با بیان اینكه اگر این روزها از تجار و بازرگانان در مورد واردات فولاد سوال شود علت عدم تمایل به واردات را نبود تقاضا برای آن عنوان می كنند تصریح كرد: از ابتدای سال تاکنون سهم واردات فولاد کشور بیشتر محصولاتی نظیر مفتول 5.5و6.5کششی که تولید داخلی آن هم ازکیفیت خوبی برخوردار نیست بوده و شرکت فولاد مبارکه اقدام به تولید آن نمیکند اما فولاد خام كمتر وارد كشور شده است.

وی تصریح كرد: صنعت فولاد کشوردرشرایط امروز با چندین مشکل مواجه است كه شرایط رکود اقتصادی کشورباعث تشدید این مشکلات شده است،هر چند تصور میشود که این مشکلات در سال جدید به وجود آمده اما به نظر میرسد شرایط رکود اقتصادی مشکلات این صنعت را بیشتر نمایان كرده است.

این كارگزار بورس كالا با اشاره به چالش های صنعت فولاد در سال جاری و درسالهای آینده گفت: مهمترین مسئله بحث حامل های انرژی است که تاکنون در دو مرحله اجرا شده است، زمانی که قرار بر توسعه و تولید فولاد در کشور شد تمام برنامه ریزی ها بر اساس انرژی ارزان در دسترس بود(هم برق و هم گاز که در تولید به روش احیای مستقیم بیشترین مصرف را دارند). تا جایی که نرخ حامل های انرژی درهزینه های تمام شده فولادکمتر از 5درصد بود(در شرایط کنونی با اجرای دو فاز در هدفمندی برخی محاسبات حدود10تا12درصد است که باز هم بسیار پایین است).

وی افزود: اما با آزاد سازی نرخ حامل های انرژی برخی محاسبات آن را تا 20درصد براورد كرده است که این موضوع برای رقابت درعرصه جهانی برای صنعت فولاد سخت و غیر ممكن می شود.اجرای کامل هدفمندی باعث افزایش قیمت های تمام شده فولاد خواهد شد.

مشایخی ادامه داد:همچنین مشکلات تامین نقدینگی در این صنعت كه هم در اجرای پروژه های در حال ساخت و هم در کارخانجات در حال تولید مطرح است و نیز سیاست های اقتصادی دولت در سطح کلان (در بخش مسکن و پروژه های عمرانی کشور) در خصوص تامین نقدینگی شرکت های در حال تولید نیز از دیگر مشكلات پیش روی این صنعت است و بنظر میرسد بهترین روش که در همه جای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد و روش آزموده ای است بازار سرمایه و بورس است.

وی گفت: همچنین رقبای منطقه ای و جهانی (از ترکیه در منطقه تا چین و کره) و بحث های محیط زیستی و کمبود آب در سالهای آینده (هر تن تولید فولاد به 5متر مکعب اب نیاز دارد) این صنعت را تهدید می كند.

وی گفت: در کل به نظر میرسد سیاست های صنعت فولاد در سالهای آینده نیاز به بازنگری و برنامه ریزی جدیدی داشته باشد،و نیازمند این است که طرح های فولادی به دور از نگاهای سیاسی تعریف شوند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۱
کد مطلب: 13319
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا