گروه معادن
 
یک مقام مسئول: بیش از ظرفیت کشور معدن وجود دارد
گروه معادن - مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، گفت: مطالعات صورت گرفته در سطح کشور نشان می دهد بیش از ظرفیت کشور معدن وجود دارد که این موضوع ناشی از منافع این بخش است.
به گزارش ماین نیوز، محمدجواد بلورچی، افزود: : در حالی که ایران جایگاه سوم جهانی از نظر مخاطرات طبیعی را دارد در این کشور به اندازه کافی برای ایمن سازی و مقام سازی بناها سرمایه گذاری صورت نمی گیرد، اما برای معدن و کشف مواد معدنی تاکنون سرمایه گذاری های کلانی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: ۹۷ درصد شهرهای کشور در معرض خطر زمین لرزه قرار دارند و درعین حال اکثر شهرها با پدیده سیل مواجه هستند.

وی یادآور شد: براساس آمار بین المللی در سال ۲۰۱۰ ایران به عنوان سومین کشور بلاخیز معرفی شده و از بین ۴۲ مخاطره شناسایی شده در دنیا، ۳۲ مورد آن در کشورمان به وقوع می پیوندد.

بلورچی از شهرهای تهران، کرج، تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز که جمعیت بالای یک میلیون نفر دارند به عنوان مناطقی یاد کرد که هنگام وقوع زمین لرزه با تلفات انسانی مواجه خواهند شد.

وی از پدیده جدی و مخاطره آمیز امروز کشورمان به مساله فرونشست اراضی اشاره کرد و گفت: برابر آمار جهانی در سال ۲۰۵۰ بالغ بر ۲۰۰ میلیون نفر آواره ناشی از شرایط اقلیمی خواهیم داشت که مساله فرونشست به عنوان یکی از مخاطرات مطرح است.

بلورچی ادامه داد: مناطق ۱۷ ، ۱۸ و ۱۹ شهرداری تهران در محدوه فرونشست واقع شده اند و اسلامشهر، چهاردانگه و شهریار نیز در محدوده فرونشست قرار دارند.

وی گفت: محدودیت بارش سالانه به میزان ۲۵۰ میلیمتر موجب شده که بهره برداری از منابع زیرزمینی شدت یابد و استخراج بی رویه موجب خشک شدن چاهها و متعاقب آن بروز پدیده فرونشست اراضی شده است.

به گفته بلورچی مساله فرونشست از محدوده پادگان سابق قلعه مرغی آغاز و تا صباشهر میزان آن افزایش پیدا می کند.

وی خاطرنشان کرد: عوارض ناشی از فرونشست به شکل آنی همانند وقوع زلزله چهره آشکاری ندارد، بلکه در دوره های ۴۰ سال بعد آثار مخرب آن را در ساخت وساز شهرها و تاسیسات شهری مشاهده خواهیم کرد.

این مقام مسئول گفت: تلاش های صورت گرفته از سوی این سازمان برای آگاهی مسئولان نسبت به مخاطره آمیز بودن این پدیده موجب شده تا موضوع به وزیر صنعت، معدن و تجارت منعکس شود و اکنون مساله به ریاست جمهوری و متعاقب آن هیات وزیران گزارش شده است.

به گزارش ایرنا، براساس آمارهای منتشر شده، سالانه هفت تا ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی برای بازسازی ناشی از تخریب وقوع بلایای طبیعی صرف می شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۰۳
کد مطلب: 1303