گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
مدير برنامه‌ريزي سازمان زمين‌شناسي:
احياي كامل درياچه اروميه غيرممكن است
نبايد به درياچه به عنوان معدن نگاه شود
گروه اكتشاف و زمين شناسي - مدير برنامه‌ريزي و فناوري اطلاعات سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات معدني كشور با اشاره به اينكه در 13 هزار سال گذشته درياچه اروميه خشك نشده بود، گفت: متاسفانه در كمتر از يك دهه اخير به دليل بي‌توجهي‌هاي صورت گرفته درياچه اروميه در معرض جدي خشك‌ شدن قرار گرفته و عملا نجات آن غيرممكن شده است.
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، راضيه لك در نشستي خبري با اشاره به اينكه بعد از سال ۲۰۰۰ ميلادي وضعيت بارش خوب شد اما تراز آب درياچه اروميه نامناسب باقي ماند، گفت: در ۱۳ هزار سال گذشته طبق بررسي‌هاي ما درياچه اروميه خشك نشده بود اما متاسفانه در هشت سال اخير وضعيت درياچه اروميه فاجعه‌بار شده است.
وي افزود: حداكثر عمق درياچه اروميه در عميق‌ترين بخش بايد ۷ متر مي‌بود اما حالا اين عمق فقط ۱.۲ متر است. حالا هرچقدر آب نيز به درياچه اروميه رخيته شود به سرعت تبخير مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه توسعه بخش كشاورزي، سدسازي و تغييرات اقليمي اصلي‌ترين عوامل خشك‌شدن اروميه بوده‌اند، ‌گفت: در حال حاضر ميزان منيزيم موجود در درياچه اروميه بسيار بيشتر از ميزان سديم آن بوده و اوضاع بسيار خطرناك شده است. ما در سال ۲۰۱۰ نيز درباره سطح بالاي منيزيم درياچه اروميه هشدار داديم.
او با اشاره به اينكه احياي درياچه ۵۶۰۰ كيلومتري اروميه به صورت كامل و دفعي غيرممكن است، گفت: اما مي‌توان به صورت گام‌به‌گام، مرحله‌به‌مرحله و بخشي در راستاي نجات درياچه اروميه اقدام كرد.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه درياچه اروميه خط قرمز‌هاي خود را رد كرده و اگر همين وضعيت ادامه يابد شاهد فاجعه‌اي در آينده نزديك خواهيم بود، گفت: در حالي خشك ‌شدن درياچه اروميه بايد طي هزاران سال رخ مي‌داد كه اين اتفاق در كمتر از يك دهه رخ داده است. همين الان هم كه براي نجات اين درياچه اقدام شود مي‌توان از تاثيرات منفي آن تا حدودي جلوگيري كرد.
وي گفت: سه درياچه مشابه درياچه اروميه يعني آرال، بحرالميت و گريت سالت ليك آمريكا مورد بررسي قرار گرفته و كارشناسان آن نيز در كنفرانس برلين تجربيات خود را به طرف ايراني ارائه دادند.
كره‌اي با بيان اينكه نبايد به درياجعه اروميه به عنوان يك معدن نگاه شود، گفت: يكي از راهكارهاي نجات درياچعه اروميه كاهش سطح نمك آن است كه از اين طريق آبي كه وارد اين درياچه مي‌شود كمتر صرف حل كردن نمك و املاح آن شود.
مدير برنامه‌ريزي و فناوري اطلاعات سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات معدني كشور گفت: مي‌توان از بخشي از نمك درياچه اروميه استفاده اقتصادي كرد اما بايد به‌ صورت جامع پروژه‌اي به منظور كاهش سطح نمك موجود در درياچه اجرا كرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۸
کد مطلب: 1299