ادعاي تخلف ۲۰۰۰ میلیاردی در آلومینیوم المهدی

روزنامه گسترش صمت , 5 شهريور 1393 ساعت 12:52

چند هفته پیش تعدادی از مدیران داخلی و پرسنل مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال علیه مدیریت این مجموعه شبنامه‌هایی پخش کرده و به نمایندگان مجلس نیز گزارش تخلفات این شرکت را ارسال کردند و به دنبال این اقدام، سرقینی معاون امور معادن وزیر صنعت و جهانگیری معاون اول رئیس ‌جمهوری وارد موضوع شده و پرونده این ۲ شرکت را به سازمان بازرسی فرستادند.


به گزارش ماين نيوز، با این حال ماجرا تمام نشد نه اینکه تمام شود اما تا اعلام رای سازمان بازرسی این امر پایان یافته تلقی نمی‌شود ولی ظاهرا این پیگیری‌ها عده‌ای را قانع نکرد و روند پیگیری و بازرسی نیز مورد رضایت آنها نبود.

ماجرا از روزی شروع شد که عده‌ای از مدیران و پرسنل مجتمع آلومینیوم و هرمزال علیه مدیریت این مجموعه، دست به انتشار اطلاعاتی در خصوص سوءمدیریت و سوءاستفاده از دارایی‌های این مجموعه زدند. نماینده تهران نیز در ۲۰ خرداد ماه همراه با چند نماینده دیگر مجلس در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان خصوصی سازی نسبت به واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی هشدار داده بود و گفته بود: این تخلفات را در نامه‌ای خدمت آقای کرباسیان مدیرعامل ایمیدرو ارائه دادم که ایشان به بنده پاسخ داد که موضوع در حال رسیدگی است.

احمد توکلی، نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: در پاسخ مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) آمده است که تیمی مسئول رسیدگی به موضوع شده و اگر ثابت شود که تخلفی صورت گرفته برخورد مقتضی انجام خواهد شد. همچنین اشاره کردند کسانی که منفصل از خدمت شده بودند، جز یک نفر که پرونده اش در دادسرا در حال رسیدگی است، باقی بر سر کار برگشته و حقوق و مزایای خود را دریافت کرده‌اند. وی گفت: این درخواستی که از سازمان خصوصی سازی داشتیم تا شرکت آلومینیوم المهدی به دلیل تخلفات واگذار نشود، درخواست درستی است زیرا شرکتی که متهم به سوء استفاده است قابل واگذاری نیست.

۷ تیر ماه، دوباره نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نسبت به واگذاری عجولانه مجتمع آلومینیوم المهدی ابراز نگرانی کردند و نسبت به تقدم واگذاری در بورس تذکر دادند و خواستار تصحیح فرآیند واگذاری شدند. آنها با اشاره به احتمال بروز تخلفات و سوء استفاده‌های متعدد در این مجتمع، از ورود دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی به این موضوع خبر داده و خواستار توقف این واگذاری تا زمان تعیین تکلیف این مسائل شده‌اند.

مستنداتی به ما ارائه نشد

جعفر سرقینی نیز در واکنش به نامه اخیر ۳ تن از مدیران داخلی این مجموعه که به ابراز بی‌اطلاعی وی در خصوص تخلفات صورت گرفته در آلومینیوم المهدی و هرمزال صورت گرفته بود گفت: گزارش تخلفات احتمالی به سازمان بازرسی فرستاده شده و در این خصوص جلساتی در این سازمان برگزار و از این آقایان خواسته شد با مستنداتی که دارند حضور یابند و به تشریح تخلفات ادعا شده بپردازند اما در جلسه یاد شده نیامدند و مستنداتی به دست ما نرسید.

وی اضافه کرد: عرضه در بورس از ساز و کاری مشخص تبعیت می‌کند و وزارت صنایع نمی‌تواند در آن ورود پیدا کند.

او با اشاره به اینکه مورد مشکوکی در انبار این مجتمع مشاهده نشده است، اضافه کرد: این یک امر طبیعی و روال است که مقداری کالا در انبارهای موجود باشد و این به معنای دپو کردن کالا نیست و تولیدکننده طبق روال کاری خود عمل کرده و اگر کسی مدعی است که تخلفی صورت گرفته، با مستندات خود حضور یابد و گزارش بدهد که در این زمینه کسی به ما مراجعه نداشته است.

سرقینی افزود: در صورت احراز تخلفات رخ داده در مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال حتما با متخلفان برخورد می‌کنیم و فرقی هم ندارد که این تخلفات در دولت قبلی رخ داده باشد یا دولت فعلی. وی در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت همزمان ۲ شرکت المهدی و هرمزال توسط یک فرد مشکل قانونی ندارد؟ گفت: المهدی شرکت بوده ولی هرمزال هنوز واحد است و شرکت نشده است، بنابراین مشکل حقوقی در این زمینه وجود ندارد.

همچنین مهدی کرباسیان، رئیس سازمان توسعه معدن و صنایع معدنی در تاریخ ۲۱ مرداد درباره ایرادات وارده به واگذاری آلومینیوم المهدی گفته: سازمان بازرسی کل کشور به مسئله آلومینیوم المهدی وارد شده است و اسناد و مدارک در اختیار آنان قرار گرفته و ما متتظر نتیجه بررسی‌های آنان هستیم. اما اگر در نظرهای آنان بحث‌های مدیریتی هم باشد، به طور قطع تصمیمات لازم را می‌گیریم و تغییراتی را که در بیشتر واحدهای صنعتی اعمال کردیم در مورد این واحد هم اعمال خواهیم کرد.

او افزود: بدیهی است امانتداری و تعهد یکی از شرط‌های مدیریت در همه واحدها و زیرمجموعه ایمیدرو است. ولی در سال‌های گذشته به تنها چیزی که اهمیت داده نمی‌شد استفاده از افراد با تجربه و دارای تخصص بود.

رئیس هیات عامل توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران درباره مشکلات مدیریتی کارخانه آلومینیوم المهدی گفت: در مورد این کارخانه صنعتی سعی کردیم تجربه و تخصص در اولویت سطوح مدیریتی باشد. در واقع هم هیات مدیره و هم آیین‌نامه و مقررات را اصلاح کردیم. از سوی دیگر انضباط کاری را ابلاغ کردیم و نظارت‌ها بیشتر از گذشته شده است.

کرباسیان بیان کرد: در این میان برخی پرسنل، مدیران قبلی و برخی نمایندگان استان هرمزگان در مجلس نسبت به برخی موارد این کارخانه نارضایتی‌ها داشتند. آنان ابهام‌ها و مواردی که از نظر آنان تخلف در مسائل مالی و فنی است را بیان کردند و ما تیمی را برای بررسی این اسناد و گفته‌های آنان به کارخانه المهدی فرستادیم و در حال بررسی هستیم.

اظهارنظر کرباسیان در واکنش به مسائل و مشکلات به وجود آمده در کارخانه آلومینیوم المهدی و اعتراض‌های فراوان کارکنان این کارخانه نسبت به مدیریت این مجموعه صنعتی صورت گرفت.

پاسخ قانع‌کننده نبود

برخلاف اعلام وصول و تحقیق و تفحص در خصوص مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزال، روز یکشنبه ۳ شهریور نامه دیگری از پرسنل داخلی این مجتمع با اعلام اسامی آنان منتشر شد که گفته می‌شد در پاسخ به آنچه دکتر سرقینی در خصوص اینکه «تاکنون گزارش تخلفی درباره این مجموعه به دست ما نرسیده است» و همچنین «... که البته به نظر ما موضوع خاصی نبوده...» بوده است.

آنها در این جوابیه ادعا داشتند مدیریت آلومینیوم المهدی و هرمزال بیش از ۲۰۰۰ میلیارد قرار داد ترک تشریفات مزایده با ۲ شرکت خاص بستند و اینکه چگونه در مدت ۲سال و ۴ماه گذشته شرکت‌های مذکور جولانگاه شرکت‌هایی خاص شده و مدیریت آن شرکت‌ها، باعث ظهور فاجعه‌ای جبران ناپذیر در صنایع، مخصوصا صنایع پایین دستی آلومینیوم شده‌اند.

دراین جوابیه عمده تخلفات ادعا شده، احتکار و دپوی شمش آلومینیوم بین ۲۰ الی ۳۰ هزار تن در مدت ۲سال گذشته، نقش داشتن در افزایش قیمت شمش از ۲۴۰۰تومان تا سقف ۸۰۰۰تومان و تشنه نگه داشتن بازار و عرضه و فروش قطره چکانی در بورس کالا، آن هم برای شرکت‌های خاص برخلاف موجودی بیش از بازار تقاضا در انبارهای ۲ مجموعه المهدی و هرمزآل بوده است.

ویژه فروشی، نسیه فروشی و فروش نقدی – اعتباری (روشی که فروش به قیمت نقدی ولی نحوه تسویه به صورت اعتباری) به عنوان یک نوع تخفیف و امتیاز ویژه به شرکت‌های خاص و همچنین تخفیفات خارج از بورس و پرداخت نکردن مطالبات ۲۵۰ الی ۳۰۰میلیارد تومانی شرکت برق منطقه‌ای هرمزگان از دیگر تخلفات این مجموعه در جوابیه مذکور است.

به نظر می‌رسد دعوایی که با ورود عالی‌ترین سطوح نظارت و بازرسی پایان نیابد و روند بازرسی و پیگیری اقناع‌کننده نباشد باید به احتمالات دیگری توجه کرد. این احتمالات می‌تواند پرداختن به زوایای پنهان این پرونده و مناسبات درون سازمانی مجتمع آلومینیوم المهدی باشد.


کد مطلب: 12940

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/12940/ادعاي-تخلف-۲۰۰۰-میلیاردی-آلومینیوم-المهدی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir