گروه معادن مس
 
یک کارشناس مطالعات بازار اظهار کرد:
پروژه‌های زودبازده؛ اولویت نخست صنعت مس
گروه معادن >مس - کارشناس مطالعات بازار گفت: مقایسه میزان سودآوری واحدهای ذوب و پالایش مس با حاشیه سود 60 درصدی واحدهای معدنی در جهان به خوبی نشان می‌دهد سود اصلی صنعت مس در واحد تغلیظ نهفته است و واحدهای ذوب از حداکثر حاشیه سود 4 تا 5 درصدی برخوردارند.
 
به گزارش ماين نيوز، راضیه گودرزی با بیان این مطلب تصریح کرد: سهم 93 درصدی هزینه مواد اولیه در قیمت تمام شده محصول و سهم کم هزینه‌های پرسنلی، اداری و غیره باعث می‌شود ارزش افزوده ناشی از ذوب و پالایش به طور متوسط به حداکثر 6 تا 7 درصد برسد.

وی با اشاره به برنامه شرکت ملی صنایع مس ایران برای تمرکز بر امور تغلیظ و در اولویت قرار دادن پروژه‌های زودبازده و سودآور، اظهار کرد: صنعت مس از جمله صنایعی است که در بالاترین میزان رقابت بین‌المللی در حال فعالیت است. میزان رقابت شرکت‌ها در بازار جهانی به حدی است که در مواقعی که بازار با کسری کنسانتره روبرو است، واحدهای ذوب حاضرند تعرفه ذوب و پالایش را به صفر برسانند؛ در حالی که این مساله برای واحدهای ذوب کشور امکان‌پذیر نیست. از اینرو شرکت ملی صنایع مس ایران به درستی روی پروژه‌های تغلیظ متمرکز شده است تا با قدرت رقابت بالاتری در بازار جهانی حاضر شود.

گودرزی با اشاره به حجم بالای اسید سولفوریک تولید شده در اثر فعالیت واحد ذوب، تصریح کرد: تولید بیشتر مس تصفیه شده اسید سولفوریک بیشتری تولید می‌کند که امکان حمل یا نگه‌داری این میزان اسید وجود ندارد. از اینرو از منظر زیست‌محیطی نیز واحدهای تغلیظ با کمترین آسیب زیست‌محیطی در مقایسه با واحدهای ذوب و پالایش همراه هستند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۲
کد مطلب: 12813