گروه معادن ساير حوزه ها
 
ملایر قطب تولید پودر سیلیس کشور
گروه معادن >ساير حوزه ها - معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 35 واحد سیلیس کوبی در استان همدان فعالیت می‌کنند، گفت: از این تعداد واحد سیلیس کوبی 33 واحد در شهرستان ملایر است.
 
به گزارش ماين نيوز، حسین عرفانی در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان همدان با اشاره به اینکه سیلیس یکی از مواد اولیه اصلی در صنایع کشور است و اهمیت بسیار زیادی در چرخه اقتصادی کشور دارد، افزود: باید با حفظ چرخه اقتصاد کشور سلامت کارکنان واحدهای سیلیس کوبی را نیز حفظ کنیم.

وی با تاکید بر اینکه کارکنانی که در این واحدها کار می کنند در معرض بیماری شغلی سیلیکوزیس قرار دارند، اظهار داشت: سيليكوزيس بيماري ناتوان كننده، برگشت ناپذير و در بسیاری از اوقات كشنده است كه در اثر تماس با گردو غبار سيليس آزاد قابل تنفس، بوجود مي‌آيد.

عرفانی علائم این بیماری را تنگی نفس، سرفه شدید، خس خس سینه و احساس فشار در سینه عنوان و تاکید کرد: تنفس بلورهای سیلیس همچنین می تواند باعث بیماریهای دیگر مانند سل ، بیماری کلیه و سرطان ریه شود.

وی با بیان اینکه بیماری سیلیکوزیس درمان قطعی ندارد، عنوان کرد: استفاده از روشهاي مهندسي گرد و غبار شامل تهویه موضعی و عمومی، پيگيري و لزوم مراقبتهاي پزشكي، استقرار نظام سلامت شغلی، استقرار کارگاه‌های سیلیس کوبی در شهرکهای صنعتی استاندارد و مورد تایید، نظارت مستمر و هماهنگ ادارات و ارگان های ذیربط، ارتقا سطح آگاهی و دانش شاغلان و کارفرمایان، بکارگیری کارگران مجاز و دارای هویت و ... از راه‌های پیشگیری از این بیماری است.

وی افزود: ملایر به عنوان قطب تولید سیلیس کشور شناخته شده اما بیش از 12 درصد کارگران کارگاه های سیلیس کوبی ازندریان در معرض بیماری سیلیسکوزیس قرار دارند در حالی که از روش های کنترل موقت این بیماری استفاده کارگران از ماسک های استاندارد است.

معاون بهداشتی علوم پزشکی استان همدان عنوان کرد: کارگاه های سیلیس‌کوبی قابلیت آن را دارند که به عنوان شهرک صنعتی ارتقا پیدا کند و سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت شهرک های صنعتی، منابع طبیعی و دیگر سازمان‌های ذیربط باید یک منطقه را به عنوان شهرک صنعتی استاندارد سیلیس‌کوبی در استان مشخص کنند.

وی با اشاره به فعالیت 35 واحد و کارگاه سیلیس‌کوبی در منطقه ازندریان شهرستان ملایر گفت: بکارگیری استانداردهای پیشگیری کوتاه مدت با حفاظت فردی کارگران، بکارگیری کارگران مجاز و دارای هویت کارگری، تشکیل پرونده سلامت شخصی برای کارگران سیلیس‌کوبی و ارتقای سطح آگاهی شاغلان در این حرفه نسبت به حقوق خود از استراتژی هایی است که برای کنترل آسیب های اجتماعی این واحدهای صنعتی در نظر گرفته شده است.

عرفانی عنوان کرد: منطقه ازندریان و کارگاه‌های سیلیس‌کوبی استفاده از کارگران غیرمجاز و افغانی بسیار دیده شده که متاسفانه که این کارگاه‌ها از تهویه صنعتی مناسبی بهره‌مند نیستند و مراقبتهای پزشکی توسط مرکز طب کار ناقص انجام می‌شود.

وی افزود: کارفرمایان باید ملزم به استفاده از سیستم‌های مکانیزه پیشرفته شوند تا از تماس مستقیم کارگران با گرد و غبار جلوگیری می‌شود و همچنین باید از برداشتهای بیش از حد مجاز از معادن سیلیس ازندریان جلوگیری شود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۶
کد مطلب: 12658