گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیر سرمایه گذاری ذوب آهن اصفهان پاسخ داد:
چرا سهام فولادسازان رشد نمی کند؟
گروه صنایع معدنی >فولاد - شرکتهای فولادی برخلاف برخی صنایع مطرح بورس همچون پتروشیمی ها نتوانستند با رشد شاخص کل و روند صعودی قیمت سهام بسیاری از شرکتها همراه شده و هم پای آنها حرکت کنند. چراکه از یک سو این شرکتها حاشیه سود پایینی دارند و از سوی دیگر بازار فروش داخلی محصولات که سهم بیشتری نسبت به فروش خارجی آنها دارد، طی سال جاری چندان مناسب نبوده است.
به گزارش ماین نیوز، مدیر سرمایه گذاری ها و امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان این مطلب  عنوان کرد: انتشار اخبار و گمانه زنی های مختلف پیرامون مباحثی همچون تعیین بهره مالکانه و آزادسازی نرخ فروش سنگ آهن نیز شک و تردید را در دل معامله گران نسبت به سرمایه گذاری در سهام این شرکت ها ایجاد کرده که این امر خود تأثیر منفی بر روند معاملات سهام آنها اعمال کرده است.

مجتبی فریدونی به آثار منفی ناشی از آزادسازی قیمت سنگ آهن در وضعیت سودآوری شرکت های فولادی اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد در صورت اجرای این برنامه بایستی در جهت ایجاد اقتصاد باز در کشور گام برداریم، به این صورت که بایستی در این راستا هیچگونه محدودیتی در خصوص چگونگی تأمین سنگ آهن مورد نیاز شرکت های فولادی از داخل یا خارج کشور از سوی دولت تعیین نشود و فولاد سازان در تعیین قیمت های فروش محصولات خود با هیچ مانعی مواجه نباشند. چراکه در حال حاضر حاشیه سود شرکت های فولادی نسبت به معدنی ها بسیار پایین است.

وی در ارتباط با وضعیت بازار فروش داخلی تصریح کرد: اگرچه روند تولید محصولات طی سال جاری همراه با اجرای برخی از طرح های توسعه ای "ذوب" به صورت مناسبی پیش رفته، اما می توان گفت به دلیل رکود بازار ساخت و ساز و نیز روند نامناسب پیشروی مراحل اجرای پروژه های عمرانی کشور، تقاضا برای محصولات فولادی چندان مناسب نبوده است. علاوه بر این به نظر می رسد همراه با تحولاتی که در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور ایجاد شده، بسیاری از متقاضیان به دلیل برآورد کاهش نرخ ارز و در پی آن افت قیمت محصولات فولادی، تا اندازه ای تقاضای خود را به تعویق انداختند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که وضعیت بازار فروش داخلی در اوایل بهمن ماه سال جاری و با نزدیک شدن به پایان سال بهبود خواهد یافت.

این مقام مسئول در خصوص طرح های توسعه ای "ذوب" بیان کرد: پروژه های توازن و خط تولید کک واحد شماره سه به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن طی سال جاری به بهره برداری رسیده است. علاوه بر این، عملیات گرم کردن کوره باتری شماره دو نیز آغاز شده که پیش بینی می شود طرح مذکور طی اسفند ماه سال جاری افتتاح شود. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که با بهره برداری از این پروژه ظرفیت تولید کک به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خواهد رسید.

مدیر امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه آثار مربوط به بهره برداری از پروژه تولید کک را کاهش بهای تمام شده تولید محصولات در حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ تومان به ازای هر تن عنوان کرد.

فریدونی در خصوص صادرات محصولات تولیدی و تأمین خارجی مواد اولیه مورد نیاز اظهار داشت: در حالی دلار سه هزار و ۶۷۰ تومانی به عنوان نرخ تسعیر درآمدها و مصارف ارزی در بودجه سال جاری در نظر گرفته شده که طی ماه های اخیر شاهد ثبات نرخ ها در محدوده قیمت سه هزار تومان بوده ایم. از این رو به نظر می رسد بایستی این نرخ در پیش بینی های مربوط به دوره های عملکردی آتی تعدیل یابد که البته باید دید برآیند درآمدها و مصارف ارزی چه تأثیری در وضعیت سودآوری "ذوب" در پی خواهد داشت.

به گزارش بورس نیوز، وی درباره برنامه افزایش سرمایه شرکت تصریح کرد: اقدامات لازم جهت اجرای برنامه افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه "ذوب" از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در حال پیگیری است، به گونه ای که پیش بینی می شود این برنامه طی سال جاری اجرایی شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۹:۵۲
کد مطلب: 1174