گروه صنایع معدنی فولاد
 
مدیرعامل یک واحد نمونه فولادسازی:
فولادسازان برای ادامه تولید به ارز نیاز دارند
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل یک واحد نمونه فولادسازی گفت: سیاست های اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش فولاد موجب مازاد نیاز تولید داخل شده و برنامه دولت در کنترل تورم چشمگیر و موفقیت آمیز است.
به گزارش ماین نیوز، اسدالله فرشاد اظهار داشت: تصمیم اصولی وزارتخانه یادشده در دی ماه سال گذشته مبنی بر آزادسازی صادرات فولاد، نقش بسزایی در برطرف ساختن معضل جدی واحدهای فولادسازی کشور داشت.

صادرات تولیدات فولادی (شمش و تختال) که از دی ماه 92 تا پایان خرداد 93 زمانبندی شده بود، در تیرماه جاری بدون سقف زمانی به منظور تامین ارز برای خرید تجهیزات تولید آزاد شد.

این موضوع با درخواست مهدی کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو از وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد موافقت قرار گرفت.

آزادسازی صادرات فولاد به منظور ایجاد رونق در بازار و خارج ساختن این صنعت از رکود، جلوگیری از ایجاد وقفه صادراتی، در نظر گرفتن تعهد صادراتی برخی تولیدکنندگان در ماه های آینده و همچنین حفظ بازارهای صادرات از تدابیر اتخاذ شده در آزادسازی صادرات فولاد است.

سال گذشته در مجموع یک میلیون و 798 هزار تن تولیدات فولادی به خارج از کشور صادر شد که در مقایسه با سال 1391 رشد 25 درصدی داشت.

فرشاد خاطرنشان ساخت: چنانچه برنامه خارج سازی اقتصاد کشور از اتکا به نفت در دستور کار قرار دارد، باید تسهیلات لازم برای صادرات صنایع معدنی قائل شد.

وی افزود: امروز این واحد تولیدی با اولویت تامین نیاز فولادسازان داخلی فعالیت می کند و مادامی که این ضرورت باقی است در چارچوب برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تولیدات خود را عرضه می کنیم.

فرشاد یادآور شد: براساس همکاری با سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مشارکت شرکت های سرمایه گذاری غدیر، معدنی و صنعتی چادرملو و فولاد آلیاژی ایران در سال 1385 شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با ظرفیت تولید سالانه 800 هزار تن آهن اسفنجی آغاز به کار کرد.

وی که واحد تحت مدیریتش در مراسم روز صنعت و معدن (دهم تیرماه) به عنوان نمونه در حضور رئیس جمهور معرفی شد، اضافه کرد: شرکت های فولادسازی به منظور تامین ارز برای تهیه قطعات یدکی و تکمیل سرمایه گذاری ناتمام، نیاز به ارز برای تداوم تولید دارند.

به گفته این متخصص صنعت فولاد کشور، بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقای شمالی (منا) نیاز به هشت میلیون تن فولاد دارند و جمهوری اسلامی ایران قادر است سهم مناسبی از این بازار داشته باشد.

فرشاد گفت: لازم است به منظور تامین ارز مورد نیاز صنایع معدنی به این واحدها فرصت مناسبی برای حضور در بازارهای صادراتی داد و این مهم در قالب یک جریان نظامند در جهت توسعه صادرات باید شکل گیرد.

مجموع تولید فولاد خام کشور در سال گذشته به بیش از 15 میلیون و 640 هزار تن رسید که رشد 8.8 درصدی را نسبت به سال 91 داشت.

همچنین مجموع تولیدات فولادی در پایان 1392 از رقم 16 میلیون و 566 هزار تن فراتر رفت، اما نسبت به سال 91 کاهش پنج درصدی داشت.

قرار است براساس سند چشم انداز 1404 ظرفیت تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد.

مجتمع آهن و فولاد غدیر ایرانیان در 25 کیلومتری شهر اردکان واقع در استان یزد قرار دارد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۶
کد مطلب: 11138
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا