گروه اكتشاف و زمين شناسي
 
ضرورت ايجاد بانك اطلاعاتي در بخش اكتشاف معادن
گروه اكتشاف و زمين شناسي - دبیر اجرایی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن کشور گفت: ظرفیت گسترده و عظیمی برای سرمایه گذاری در معادن سراسر کشور وجود دارد امّا به دلیل نداشتن بانک اطلاعاتی جامع در زمینه اکتشافات قطعی به طور شایسته از د از این ظرفیّت بهره برداری نشده است.
به گزارش ماین نیوز، رضا بسطامی افزود :‌ دولت برای جلب سرمایه ها در بخش معدن باید در ابتدا بسترهای مشارکت را آماده کند که از جمله آنها اکتشاف و شناسایی ظرفیتهای قطعی معدنی و جمع آوری اطلاعات مربوطه در قالب یک بانک اطلاعاتی برای ارائه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات مربوط به معادن کم و بیش و به صورت پراکنده یافت می شود، گفت: از آنجا که سرمایه گذاری در معدن ریسک نسبتاً بالایی دارد ، دولت باید با سیاستگذاری و آماده کردن بسترهای لازم، این ریسک را کاهش دهد و سرمایه گذاران را به فعالیت در این بخش ترغیب کند.
بسطامی افزود : سرمایه گذاری در این بخش به فرهنگ سازی، تبلیغات رسانه ای و جلب نظر افکارعمومی نیز نیاز دارد.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت تهیة نقشه های اکتشافی زمین شناسی بزرگ مقیاس در اندازه یک ۲۵ هزارم برای کل کشور گفت: تاکنون این کار در ایران انجام نشده و این در حالی است که حتی افغانستان نیز این نقشه را برای سرتاسر کشور خود تهیه کرده است.

وی گفت: بر اساس گواهی های کشف و پروانه های اکتشاف تاکنون ۴۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور کشف شده که این رقم فقط مربوط به ۷درصد از مجموع مساحت ایران است و از ۹۳در صد بقیه نیز۱۱در صد در محدوده محیط زیست و۲۰ درصد درمحدوده شهرها و مناطق اسکان جمعیت است و در ۶۲درصد باقیمانده نیز تاکنون فعالیت اکتشافی جدی صورت نگرفته است.

دبیر اجرایی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی معدن کشور اعضای این سازمان را حدود ۳۰ هزار نفر ذکر کرد و گفت : از این تعداد که عموماً در رشته های مهندسی معدن، زمین شناسی،متالوژی، نقشه برداری و رشته های مرتبطی همچون برق، مکانیک، ژئوفیزیک، شیمی، صنایع، رایانه ، محیط ریست و مواد تحصیل کرده اند فقط ۶۵۰۰نفر موفق به دریافت پروانة اشتغال شده اند.

به گزارش شاتا، وی با اشاره به وارداتی بودن اکثر صنایع و ماشین آلات معدنی گفت: در برخی موارد همچون «سیم برش» تولیدکنندگان داخلی توانسته اند محصولاتی بهتر از نمونه های خارجی تولید کنند امّا هنوز در بسیاری موارد دیگر چاره ای جز واردات ماشین آلات معدنی وجود ندارد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۲۵
کد مطلب: 1035
 
۱ نظر
 


بيكار
سلام لطفا از بيكاري بالاي 90 درصد مهندسان معدن بنويسيد. (7)
باسلام،
ممنونیم از ارسال پیامتان . در حالی که مسئولین همواره به اهمیت صادرات غیرنفتی اشاره و تاکید دارند و با وجود پتانسیل بسیار بالای کشورمان در حوزه معدن جای تاسف است که قشر عظیمی از فارغ التحصیلان رشته معدن مشغول بکار نمی باشند . حتما سوژه پیشنهادی شما در دستور کار تحریریه قرا می گیرد و در روز های آتی نیز بدان پرداخته می شود از سوژه های خوبتان استقبال می کنیم.
۱۳۹۲-۰۹-۱۳ ۱۳:۵۰:۲۷