گروه معادن سنگ آهن
 
چادرملو در مسير پيشرفت قرار دارد
گروه معادن >سنگ آهن - وجود ذخاير غني مواد معدني در کشورمان موجب شده است تا در تامين سنگ آهن داخلي خودکفا بوده و نيازي به قيمت گذاري هاي بين المللي در اين زمينه نداشته باشيم؛ ذخاير معدني که شايد در کمتر کشوري تا اين حد متنوع و فراوان است.
به گزارش ماین نیوز، اما در سال هاي اخير توجه خاصي به اين ذخاير ارزشمند شده و سرمايه گذاري هايي نيز براي بهره برداري از آنها صورت گرفته است، افزون بر اين همسو با اين رشد و توسعه، فولاد خام نيز از رشد بالايي در ظرفيت توليد برخوردار شده است.

در نشست خبري که هفته گذشته در مجتمع معدني چادرملو با حضور برخي از مديران اين مجتمع برگزار شد، مدير معدني چادرملو گفت: قيمت سنگ آهن توليدي ايران براساس قيمت هاي جهاني تعيين نمي شود و بسيار پايين تر از قيمت هاي جهاني است.

غلامرضا صحرايي اردکاني افزود: در چند سال گذشته سنگ آهن معادن کوچک هم وارد بازارهاي صادراتي شده اند که گاهي عيار محصول صادراتي آنها به نسبت از معادن بزرگ، پايين تر است. از طرفي عيار سنگ آهن صادراتي ايران در برخي مواقع ممکن است کمتر از عيار مورد نظر چيني ها باشد که البته اين مساله به معني کيفيت پايين اين محصول در معادن کوچک نيست.

به گفته وي، معادن کوچک امکانات لازم را براي پرعيارسازي سنگ آهن صادراتي خود ندارند و در همين حال تقاضاي بازار به سمت سنگ آهن با عيار بالااست.

به گفته مدير معدني چادرملو ذخيره زمين شناسي اين معدن 400 ميليون تن برآورد شده در حالي که ذخيره قابل استخراج 320 ميليون تن است. علاوه بر اين، معدن چادرملو داراي 2 توده اصلي است که به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم مي شود که توده شمالي از سه قله تشکيل شده و توده جنوبي داراي يک قله است. اين در حالي است که 85 درصد از ذخيره ماده معدني در توده شمالي و 15 درصد از ذخيره آن در توده جنوبي است. از لحاظ ارتفاع بالاترين افق توده شمالي يک هزار و 630 متر از سطح دريا بوده و اکنون پايين ترين افق يک هزار و 285 متر از سطح دريا است يعني 345 متر تا عمق اين معدن پيش رفته ايم. ما بايد تا افق يک هزار و 305 متر پيش برويم يعني 180 متر ديگر تا انتهاي اين معدن باقي مانده است.

وي گفت: تا کنون 19 پله احداث شده که ارتفاع هر پله 15 متر است و ما بايد تا انتهاي اين معدن 11 پله ديگر احداث کنيم. حفر اين تعداد پله از سال 1370 تا کنون زمان برده است در حالي که 10 سال ديگر عمر اين معدن به پايان خواهد رسيد.

صحرايي در مورد تعداد ماشين آلات موجود در اين معدن به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر 58 دستگاه دام تراک در چادرملو مشغول به کار است که مالکيت 37 دستگاه با گنجايش حمل هر دستگاه 130 تن ماده معدني در اختيار شرکت قرار داده و 21 دستگاه با ظرفيت 35 تا 100 تن ماده معدني نيز براي ساير پيمانکاران مشغول به کار است که بارگيري اين تعداد دام تراک توسط 8 دستگاه شاول صورت مي گيرد.

خط توليد چادرملو

در همين حال مدير توليد چادرملو هم در ارتباط با آناليز برداشت سنگ آهن از اين معدن گفت: محصول برداشت شده از معدن، درون سنگ شکن ها ريخته مي شود، به طوري که سنگ با ابعاد 90 سانتي متري وارد سنگ شکن شده و با ابعاد 30 سانتي متري از آن خارج مي شود. سپس اين سنگ وارد انباشت بردار شده، در نهايت وارد خطوط فرآوري مي شود.

وي ادامه داد: در اين کارخانه 5 خط توليد وجود دارد که در هر ورودي بين 390 تا 410 تن بار در هر ساعت وارد مي شوند. در خط يک، دو و سه بازيافت آپاتيت صورت مي گيرد در حالي که در خطوط 4 و 5 به علت عدم فروش آپاتيت و پر بودن انبارهاي محصول، اين خطوط فرآوري با ظرفيت کمتري فعال هستند.

براي توليد کنسانتره با مشکل تامين آب مواجه هستيم

از سوي ديگر جانشين مدير مجتمع چادرملو نيز کمبود آب را يکي از مهم ترين مشکلات براي توليد کنسانتره عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر آب مورد نياز اين کارخانه از ۶۷ کيلومتري اين مجتمع به اين واحد منتقل مي شود، اما به زودي آب مورد نياز از دشت سپيدان و ۱۴ کيلومتري چادرملو تامين خواهد شد.

عباس بيک افزود: از سوي ديگر فولاد چادرملو با ظرفيت يک ميليون تن راه اندازي شده که ۸۷ درصد پيشرفت فيزيکي داشته است و تا اسفند ۹۳ به بهره برداري مي رسد. همچنين برنامه توليد 6.1 ميليون تن آهن اسفنجي در دست اقدام است که تاکنون ۱۹ درصد پيشرفت فيزيکي داشته و تا سال ۹۴ به بهره برداري خواهد رسيد.

وي ميزان سرمايه گذاري در فولاد سازي و واحد توليد آهن اسفنجي را ۱۲ هزار و ۷۲۳ ميليارد ريال اعلام کرد و افزود: طرح هايي که در سال ۹۳ راه اندازي مي شود شامل فاز يک و دو نيروگاه گازي، فولاد يک ميليون تني چادرملو و نورد فولاد سرمد ابرکوه با ظرفيت ۴۵۰ هزار تن در سال است. همچنين در سال ۹۴ طرح توسعه گندله سازي با ظرفيت 4.3 ميليون تن آهن اسفنجي و در سال 95 کارخانه فولاد چادرملو و در سال 96 نورد فولاد ابرکوه به بهره بر داري خواهد رسيد.

همچنين در پايان اين نشست جانشين مدير مجتمع چادرملو با بيان اينکه بيش از 70 درصد از توليد سنگ آهن داخلي در ايران مورد مصرف قرار مي گيرد اظهار کرد: شرکت چادرملو 1.34 درصد سنگ آهن و 44 درصد کنسانتره ايران را توليد مي کند. اين در حالي است که گل گهر توليد 25 درصد توليد سنگ آهن داخلي و 32 درصد کنسانتره کشور را در دست دارد.
تاریخ انتشار : شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۴
کد مطلب: 10349
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد