گروه صنایع معدنی فولاد
 
رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور:
اراده‌اي براي حل مشكل ماليات صنف آهن وجود ندارد
گروه صنایع معدنی >فولاد - تشديد ركود بازار آهن از يكسو و بازار هاي مستعد منطقه از سوي ديگر ايجاب مي كند شرايط را براي حضور ايران در بازارهاي صادراتي فراهم كنيم.
به گزارش ماين نيوز، كاهش عرضه ها در بازار داخلي در وضعيت فعلي مي تواند بازار را روان كند، شايد اين طور به نظر برسد كه اين تصميم به نفع توليدكننده ها است اما با خروج مازاد عرضه آهن، بازار داخلي نيز تحرك و پويايي پيدا خواهد كرد، البته اين امر در گرو حل مشكلات مالياتي صنف آهن فروشان است كه با وجود برگزاري جلسات متعدد هنوز حل نشده اما با راهكارهاي كارشناسي اميد است معضل ماليات نيز قابل تفاهم باشد.

اخذ ماليات بر ارزش افزوده از محل مابه التفاوت خريد و فروش كالا

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور با اشاره به مشكلاتي كه صنف آهن از نيمه دوم سال 89 تا پايان سال گذشته با آن دست به گريبان هستند، گفت: اعضاي اين صنف فاكتور خريد ندارند چراكه به اين اعضا اجازه خريد در بورس كالاداده نشده و تنها اشخاص حقوقي حق خريد از بورس را دارند.

محمد آزاد افزود: شركت هايي كه از بورس خريد مي كنند از نقدينگي بالايي برخوردار هستند از اين رو خريد سبدهاي 10 تا 25 هزار تني عرضه شده از سوي ذوب آهن از توان اعضاي صنفي آهن كشور خارج است.

به گفته وي، شركت هاي خريدار در بورس كالاعمدتا وابسته به شبكه بانكي كشور هستند و از سرمايه اين شبكه برخوردارند و چون آهن فروش نبوده و مصرف كننده محسوب مي شوند، لذا آهن هاي خريداري شده را در سطح بازار توسط واسطه ها توزيع مي كنند از اين رو هيچ گونه فاكتور و يا مدركي به همكاران صنف آهن ارائه نمي دهند. رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور تصريح كرد: سازمان امور مالياتي كشور كل 8 درصد ماليات بر ارزش افزوده را از نفر آخر كه از اعضاي صنف ما هستند دريافت مي كند اين درحالي است كه قبلادر معامله بورس يكبار اين ماليات اخذ شده است. وي خاطرنشان كرد: سود آهن براساس ضريب مالياتي 2 درصد تعيين شده اين در حالي است كه تمامي اعضاي صنف آهن و فولاد با يك و حتي نيم درصد سود آهن مي فروشند؛ چراكه تقاضا در بازار وجود ندارد و عرضه آهن به صورت رفاقتي صورت مي گيرد.

به گفته آزاد، در چنين شرايطي با حاشيه سود اندك، پرداخت 8 درصد ماليات براي اعضاي صنف آهن مقدور نيست.

وي تاكيد كرد: تقاضا داريم كه 8 درصد ماليات بر ارزش افزوده از محل مابه التفاوت خريد و فروش كالااخذ شود نه از كل فروش؛ چراكه در اين صورت ماليات مضاعف محسوب مي شود كه از نظر قانوني درست نيست.

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور با اشاره به اينكه سازمان امور مالياتي اذعان دارد كه آهن تنها كالايي است كه علاوه بر آنكه قاچاق نشده حتي از بدو توليد و با عرضه در بورس مشمول ماليات بر ارزش افزوده خواهد بود، افزود: از اين رو چرا هنوز ماليات مضاعف از اعضاي صنف آهن گرفته مي شود. به گفته وي، بارها اعلام كرديم تا بورس كالاخريداران خود را به اتحاديه آهن معرفي كند تا با تعيين گروه بازرسي از تمامي خريداران و دفاتر آنها بازديد به عمل آيد تا بتوان واسطه ها را از منبع كالاپيدا كرد.

ممانعت از فروش سنگ آهن به صورت خام

آزاد همچنين درخصوص وضعيت نابسامان آهن قراضه در بازار داخل گفت: قراضه توليد داخل پاسخگوي نياز داخل نيست و قراضه وارداتي كيلويي 1200 تومان تمام مي شود از اين رو شاهد گراني اين محصول در بازار هستيم. وي افزود: هم اكنون قراضه توليد داخل پاسخگوي حدود 55 تا 60 درصد از نياز داخل است و مابقي بايد از طريق واردات تامين شود.

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور درخصوص خروج از وضعيت نابسامان بازار قراضه تصريح كرد: به جاي صادرات سنگ آهن به صورت خام، كارخانه هاي توليد كننده آن را تبديل به كنسانتره، آهن اسفنجي و گندله كرده و با ايجاد ارزش افزوده پاسخگوي نياز داخل باشند.

به گفته آزاد: فروش سنگ آهن خام سود زيادي به همراه ندارد اما پس از فرآوري مي تواند ارزش افزوده بالايي ايجاد كند و به داخل كشور برگردد.

وي با بيان اينكه هم اكنون سنگ آهن به قيمتي كمتر از 90 دلار به بازارهاي جهاني در مقصد عرضه مي شود كه بايد هزينه هاي حمل، بارگيري و... را به آن افزود، تصريح كرد: اين درحالي است كه شمش فولاد به نرخ 600 دلار وارد كشور مي شود و براي صنعت فولاد به صرفه است كه سنگ آهن در داخل كشور فرآوري شود تا ارزش افزوده بيشتري به همراه داشته باشد.

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور خاطرنشان كرد: طي سال هاي قبل قراضه آهن در بازار داخل متقاضي نداشت و به صورت قاچاق از مرزهاي پاكستان صادر مي شد، اما درحال حاضر براي توليد شمش تقاضا براي قراضه به شدت افزايش يافته است.

صادرات محصولات فولادي نويد بخش توسعه صنعت فولاد كشور

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور درخصوص تمديد صادرات محصولات فولادي گفت: با تداوم روند صادرات بنيه توليدكنندگان تقويت مي شود. وي با اشاره به دپوي 560 هزار تني محصول در ذوب آهن اصفهان افزود: بسياري از خريداران به علت كمبود تقاضا ترجيح مي دهند خريدهاي خود را در انبار ذوب آهن نگهداري كنند؛ چراكه هزينه حمل گران تمام مي شود.

محمد آزاد تصريح كرد: در شرايط كنوني به علت اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها و افزايش نرخ سوخت و حامل هاي انرژي هزينه حمل ونقل با افزايش 50 درصدي مواجه شده است.

وي كشورهاي همسايه را مناسب ترين بازارهاي هدف براي صادرات محصولات فولادي دانست و خاطرنشان كرد: عراق در وهله نخست و سپس كشورهاي حاشيه خليج فارس گزينه هاي بسيار مناسبي براي صادرات محصولات فولاد ايران محسوب مي شوند.

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور با بيان اينكه در قطر و امارات به علت مسابقات فوتبال جام جهاني 2020، ساخت وساز زيادي صورت خواهد گرفت، گفت: براساس پيش بيني هاي صورت گرفته مي توان تا حدود 50 ميليارد دلار صادرات فولاد و محصولات فولادي به اين مناطق داشت.

وي تاكيد كرد: بايد به سمتي حركت كرد تا ايران از نظر توليد فولاد مقام نخست را در منطقه از آن خود كند. آزاد همچنين درخصوص وضعيت بازار آهن گفت: اين بازار از تيرماه سال گذشته وارد ركود بسيار سنگيني شده كه عدم استقبال از ساخت و سازهاي انبوه و تجاري و تنها به صورت ساخت و سازهاي ضروري، توقف طرح هاي عمراني دولت و عدم ارائه برنامه مسكن مهر و همچنين كم تحركي انبوه سازان را مي توان از عوامل اصلي اين ركود برشمرد.

وي با اشاره به رشد توليد فولاد و نياز به رشد حداكثري آن در كشور طي سال هاي آينده افزود: از اين رو تا 10 سال آينده با توليد حداقل 55 ميليون تن فولاد در خاورميانه بايد به دنبال بازارهاي هدف صادراتي بود، بنابراين از سال گذشته تاكنون صادرات به صورت محدود و با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته است.

رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور خاطرنشان كرد: امسال نيز خوشبختانه با تصميم وزارت صنعت، معدن وتجارت، صادرات محصولات فولادي آزاد اعلام شد كه اين امر مي تواند نويد بخش توسعه و افزايش واحدهاي توليدكنندگان فولاد كشور باشد.

برگزاري انتخابات هيات مديره اتحاديه آهن فروشان چهارم تيرماه جاري

آزاد درخصوص انتخابات اعضاي هيات مديره اتحاديه آهن و فولاد كشور نيز افزود: اين انتخابات هر سال يكبار انجام مي شود از اين رو امسال نيز براساس اصلاحيه جديد قانون نظام صنفي مصوب شهريور 92 مجلس شوراي اسلامي اين انتخابات برگزار خواهد شد.

وي تصريح كرد: براي انتخابات اتحاديه آهن و فولاد كشور طي فراخواني در وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت نام صورت گرفته است و پس از بررسي هاي لازم و تاييد صلاحيت داوطلبان، اسامي 10 نفر به عنوان واجدين شرايط براي ورود به هيات مديره اتحاديه و 4 نفر نيز براي سمت بازرسي تاييد و ابلاغ شد. رئيس اتحاديه آهن و فولاد كشور از برگزاري انتخابات مذكور در چهارشنبه چهارم تيرماه سال جاري زير نظر هيات نظارت بر انتخابات اتحاديه هاي صنفي متشكل از نمايندگان اتاق اصناف تهران، استانداري تهران، اداره اماكن نيروي انتظامي، مسوولان اداره اصناف و تشكل هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و افزود: در پايان برگزاري انتخابات پس از شمارش آرا، منتخبان به طور رسمي اعلام مي شوند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۰
کد مطلب: 10083
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد